Willemijn Maandag schittert vanaf 13 maart 2020 in een hoofdrol in het theaterspektakel NOORD op de schaal van Richter.

Willemijn Maandag speelt Menke, een mooie en intelligente Groninger studente, die op zoek gaat naar de waarheid met betrekking tot een verdwenen boerderij en komt terecht in een turbulente wereld vol heftige ontmoetingen met boven- en ondergrondse spanningen. Een verhaal dat zich afspeelt in het decor van de problematiek rondom de aardbevingen in Groningen.

Tijdens de audities, die werden gehouden in de studio van Henk Ruiter te Ommen, waren Albert Secuur en Geke Hoogstins onder de indruk van haar zang- en acteerkwaliteiten. Geke: ‘Een aanwinst voor onze productie en prachtig om jong talent een podium te kunnen geven.’

Willemijn Maandag (22) groeide op in Sleen in een muzikaal gezin. Zij werd direct enthousiast om te auditeren voor deze noordelijke productie. Willemijn studeerde af aan de opleiding musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en werd daarna aangenomen als understudy van diverse rollen in de musical ‘A Chorus Line’. Afgelopen jaar was zij te zien als de understudy van de hoofdrol Eliza Doolittle in de musicalklassieker ‘My Fair Lady’. Komend seizoen speelt zij understudy van Mistress en Evita in de musical ‘Evita’. Momenteel speelt Willemijn Maandag een hoofdrol in het theaterspektakel De Ontdeckingh in Enkhuizen. ( lees hier ons verslag )

Bron Coevordenhuisaanhuis.nl