De spektakel-musical 40-45 ging op 7 oktober 2018 in première in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs en is momenteel verlengd tot mei 2020. De ticketverkoop van de spektakel-musical 40-45 loopt al vanaf de start bijzonder goed en terecht. Deze musical is van zeer hoog niveau en helaas ook nog steeds actueel, ondanks dat het verhaal zich in de jaren 40-45 van de vorige eeuw afspeelt. Sinds de wereldpremière blijft de vraag naar tickets aanhouden en de musical is dan ook al meerdere keren verlengd.

Niet alleen de ticketverkoop van de spektakel-musical 40-45 loopt heel goed, ook het castalbum gaat vlot de deur uit. Daarom ontvingen componisten Will Tura en Steve Willaert een gouden award voor de verkoop van meer dan 10.000 exemplaren van dit unieke castalbum.

Verhaal

40-45 speelt zich af in Antwerpen, vlak na de eerste wereldoorlog. Staf en Louis Segers worden met een jaar verschil geboren. Ze groeien op in een warm nest. De broers zijn hartsvrienden en niets lijkt hun band te kunnen breken… Tot het onvermijdelijke gebeurt: de Tweede Wereldoorlog breekt uit en dat laat sporen na in iedere huiskamer, in elk gezin. Ook in het gezin van Staf en Louis…

40-45 is een concept van Gert Verhulst met muziek van Will Tura en Steve Willaert. Allard Blom schreef de liedteksten en, samen met Frank Van Laecke, het script. De regie is van de hand van Frank Van Laecke.

Grensverleggend op alle vlakken

Jonas Van Geel, James Cooke en Michiel de Meyer spelen afwisselend de rol van Louis.  Jelle Cleymans en Jo Hens nemen de rol van Staf voor hun rekening.  Voor de andere rollen heeft Studio 100 telkens 2  of 3 acteurs gecast die samen in een vaste bezetting zullen spelen. Zo is er een blauwe en groene cast. Op de site van 40-45 kun je precies zien welke cast er speelt. Maar niet alleen door de dubbele cast is deze productie grensverleggend: ook het technisch concept, inclusief rijdende tribunes, dat voor deze voorstelling werd bedacht is een absolute wereldprimeur. Speciaal voor 40-45 bouwde Studio 100 in Puurs een Pop-Up Theater om deze gigantische productie te kunnen huisvesten. Vandaag had de voorstelling een extra emotionele lading omdat een groot deel van de cast afscheid neemt. De tranen vloeiden dan ook rijkelijk. 

We hebben het in ons première verslag ook al gezegd, 40-45 is zo veel meer dan een musical. Het is een beleving, een boodschap, een verhaal van zoveel mensen, een bijzondere theaterervaring zoals alleen Studio 100 ze kan neerzetten.

Meedoen?

Wil je ook mee doen met deze musical? Studio 100 zoekt figuranten. Mensen die ervan dromen om tussen een Vlaamse topcast te staan in een megaproductie kunnen hun kans wagen als figurant. De figuranten worden opgedeeld in verschillende groepen die elkaar zullen afwisselen. Iedereen die zin heeft om samen met ervaren acteurs als Peter Van de Velde, Jo De Meyere en Jelle Cleymans op de planken te staan kan zich aanmelden. Het is een unieke kans om deel uit te maken van een overdonderend massaspektakel.

Figuranten

– minimumleeftijd is 16 jaar (geboren voor 01/08/03).

– vanaf augustus 2019 op regelmatige basis beschikbaar zijn

– ook voor schoolvoorstellingen op donderdag- en vrijdagmiddag.

– inschrijvingen open tot 01/05/19

Kijk voor meer informatie op: https://40-45.live

Lees ook: Musical ‘40-45’ zet Vlaanderen met de mond vol tanden