De Frank Sanders Akademie is dit jaar afgestapt van het maken van een eigen musical als afstudeervoorstelling voor de derdejaars en heeft gekozen voor een origineel stuk “The Wild Party”. Het resultaat is een mooie versie van deze musical, geregisseerd door Paul van Ewijk en met de choreografie van Ivo Chundro en piano begeleiding van Hilmar Leujes. 

De nieuwe weg van de Akademie is verfrissend en juist deze productie is wellicht de juiste manier om deze nieuwe weg in te slaan. “The Wild Party” is rauw en confronterend en bevat daarbij de mooie maar complexe songs van Andrew Lippa. The Wild Party is gebaseerd op het gedicht The Wild Party van Joseph Moncure March.

The Wild Party 24

Het verhaal speelt zich af in New York in 1928. De ‘perfecte relatie’ van twee artiesten, Queenie, een dansmeisje, en Burrs, een clown, is na een paar jaar behoorlijk bekoeld en de passie heeft plaatsgemaakt voor wantrouwen, irritatie en verveling. Om uit deze sleur te komen, organiseert Queenie een feest. Haar beste vriendin en vroeger rivale Kate neemt haar nieuwste vriend Black mee. Daarnaast zijn een aantal andere flamboyante gasten van het decadente leven aanwezig: kunstenaars, artiesten, vrijgevochten types, minderjarigen en andere aan lager wal geraakte personen, van elke seksuele voorkeur.

The Wild Party 63

Het wordt een feest waar het dak af moet. Mede onder invloed van drank en drugs stijgt de feestvreugde tot ongekende hoogte. Queenie ziet Black wel zitten en omdat ze Burrs jaloers wil maken, maakt ze openlijk avances. Kate gaat achter Burrs aan, maar die raakt steeds meer onder invloed en dringt zich op aan een andere vrouw, Mae. Die is daar niet van gediend en dat komt hem duur te staan, want Mae’s vriend is bokser en gaat de confrontatie aan met Burrs. Black komt tussenbeide, het feest gaat verder en verandert in een orgie. Als Burrs half in een roes Queenie betrapt met Black, wordt hij woedend en haalt een pistool. Na een worsteling valt er een schot en is er onder de vier hoofdrolspelers een dode te betreuren.

The Wild Party 86

Queenie wordt overtuigend gespeeld door Pascalle Bergmans waarbij Stef Pits in zijn rol als Burrs mooi en rauw tegenspel biedt waarbij hij de woede en frustratie van Burrs mooi etaleert. De vonken van de innerlijke en onderlinge strijd tussen de geliefden spat als het ware van het toneel af. Black wordt gespeeld door Béla Becht die langzaam maar zeker aangetrokken wordt door Queenie en haar laat smelten voor zijn charmes. Ruth Sahertian speelt de rol van Kate die zowel Burrs als Black uit haar handen ziet glippen en twee keer op één feest wordt afgetroefd door Queenie. Desondanks probeert ze ervoor te zorgen dat iedereen het naar de zin heeft op het feest. Megan Roele speelt de rol van Mae waar Burrs zijn oog op valt. Chris Schep is een overtuigende stoere snel aangebrande bokser. Eddie, grijpt hardhandig in als Burrs toenadering zoekt. De chemie tussen Megan en Chris komt tijdens een spectaculaire dans mooi tot zijn recht.

The Wild Party 93

Charley Yntema speelt de rol van Jacky de danseres die wel van een feestje houdt. Denise Huls speelt de rol van de minderjarige Nadine die jong en beeldschoon en ten prooi lijkt te vallen aan komische lesbienne Madelaine die altijd op jacht is, gespeeld door Sterre Pechler.
Kylian de Roy speelt de rol van Phil, ras-entertainer en samen met Lucas van Elshout, die de rol van Oscar speelt een song-and-dance duo. Dolores, de dame van lichten zeden die op zoek is naar haar grote doorbraak wordt gespeeld door Simone ten Brinke die dat met de nodige ranzigheid speelt.

De dans was scherp en synchroon. Choreograaf Ivo Chundro heeft de lat hoog gelegd voor de derdejaars studenten die werkelijk tot het uiterste zijn gegaan om deze show met het juiste energielevel te spelen. Ook als het verhaal verder wordt gespeeld is er op de achtergrond altijd wel iets te zien zonder dat het de aandacht afleid van het verhaal. Doordat er drie voorstellingen in de Kleine Komedie worden gespeeld was het decor al afgestemd op het smalle toneel. De mix van het harde licht van led-lampen gemixt met de gloeilampen gaven de juiste sfeer weer in het verhaal.

The Wild Party 124

De derdejaars hebben zichzelf overtroffen met deze versie van “The Wild Party”, die inderdaad “Wild” is, waarbij de studenten alle facetten van The Wild Party tegemoet traden en het publiek trakteerden op een verfrissende versie van deze musical. Ze kunnen daardoor terugkijken op een mooie slot van de drie jaar durende opleiding waarbij een aantal studenten haar of zijn eigen weg zal gaan of nog een jaar verder zal doorstuderen aan de masteropleiding.

Voor de fotoreportage klikt u hier

Steun ons en volg ons!!

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.