Vanaf 12 januari 2018 zal musicalactrice Wieneke Remmers de rol van Moeder Sterre & Moeder Stijn gaan spelen in ‘Sprookjessprokkelaar de musical’. Zij neemt de rol over van Käthe Staallekker, die met zwangerschapsverlof gaat. Wieneke speelde eerder in de Eftelingtheaterproducties ‘The Sound of Music’ en ‘Sprookjesboom de Musical: een wonderlijk muziekfeest’. Ook Marleen de Vries, die onder andere de rol van Catharina van der Decken & Titania speelt, gaat met zwangerschapsverlof. Zij wordt vervangen door Anne van den Beuken.

Tournee

‘Sprookjessprokkelaar de musical’ is de 15e productie van Efteling Theaterproducties. Van september 2017 t/m april 2018 stond de voorstelling met succes op de planken van het Efteling Theater. Na de succesvolle sprookjesmusicals Klaas Vaak, Pinokkio en De gelaarsde Kat gaat nu ook ‘Sprookjessprokkelaar de musical’ op tournee. De betoverende musical voor de hele familie vol spel, zang, acrobatiek en dans is t/m april 2019 te zien in diverse theaters in Nederland en België. Deze magische voorstelling is gebaseerd op het boek De Sprookjessprokkelaar geschreven door de Efteling, Prinses Laurentien van Oranje en Paul van Loon.

Het verhaal

In ‘Sprookjessprokkelaar de musical’ volgen we de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Vindt Sterre de juiste deur naar de sprookjesbibliotheek? Wat zit er achter al die andere deuren? En wie is toch die Sprookjessprokkelaar?

Lees ook: De magie van De Sprookjessprokkelaar betovert je