Na twee succesvolle films en een remake van de populaire animatieserie Wickie de Viking, pakt Studio 100 uit met Wickie, de Musical. In deze spannende, maar vooral ook grappige familiemusical gaan de Vikingvrienden uit Flaken wederom de strijd aan met aartsvijand Vreselijke Sven, die vastbesloten is de grootste Vikingschat in handen te krijgen. 

In het Nieuwe Luxortheater vond vanmiddag de perspresentatie plaats. Tijdens deze presentatie gaf de cast alvast een voorproefje in kostuums. Nadat Tjurre en Snorre voor de opening hadden gezorgd, was het de buurt aan Ilva, Halvar en Wickie met het nummer ‘Mijn zoon Wickie’. Voordat er tijd was voor interviews en foto’s zong de aanwezige castleden het nummer ‘Vaar mee met Wickie’

Vreselijke Sven is het beu om telkens het onderspit te moeten delven bij gevechten met de Vikings van Flaken. Hij beraamt het plan om Wickie te ontvoeren om zo losgeld te eisen. Sven wil de grootste Vikingschat: de twee heel bijzondere diamanten uit het godenbeeld dat op het dorpsplein van Flaken staat. Zal Sven’s snode plan slagen en lukt het hem de uiterst kostbare diamanten te bemachtigen? Of zullen Wickie, Halvar en de rest van de Vikings Sven weer te slim af zijn? Beleef dit spannende avontuur samen met het slimste Viking jongetje ter wereld in Wickie, de musical.

Wickie 1

Cast:
Remi de Smet (Wickie)
Simon Zwiers (Halvar)
Jeroen Phaff (Vreselijke Sven)
Marleen van der Loo (Ylva)
Josje Huisman (Elza Eenoog/ Clodovea)
James Cooke (Tjurre)
Steve Beirnaert (Snorre)
Jurgen Stein ( Pox )
Menno Köhler (Faxe)
Steve Colombeen ( Ulme )
Joris Gootjes (Gorm)
Bas Timmers (Urobe)
Martine de Jager (Greta)
Christophe Degelin (Piraat)
Mark van Beelen ( Piraat )
Remy Vetter (Piraat)
Nolle de Kock ( alternate Wickie )
Lotte Heuten ( Yivi, Vicking meisje )
Laurine Verbrugge ( alternate Yivi, Vicking meisje )
Kenny Verelst
Marije Konings
Merlijne van Noppen
Dorian Liveyns

Wickie 2

Wickie, de Musical is van vrijdag 14 augustus tot en met woensdag 28 oktober 2015 te zien in Heerlen, Rotterdam, Groningen en Breda. Wickie, de Musical gaat over karakters die al jaren bekend zijn bij jong en oud. Dat maakt Wickie, de Musical dus niet alleen voor kinderen een feest der herkenning, maar ook voor alle vaders, moeders, opa’s en oma’s. Kijk voor de actuele speellijst en meer informatie op www.studio100.com. Kaarten voor Wickie, de Musical zijn verkrijgbaar aan de kassa’s van de theaters en via Eventim: 0900-3005555 (€0,45 p/m) of www.eventim.nl.

Wickie 4

Voor de fotoreportage klikt u hier.