Vandaag speelde Studio 100 haar Nederlandse première van de musical “Wickie de Viking” in het Nieuwe Luxor in Rotterdam. In deze spannende, maar vooral ook grappige familiemusical gaan de Vikingvrienden uit Flaken wederom de strijd aan met aartsvijand Vreselijke Sven, die vastbesloten is de grootste Vikingschat in handen te krijgen. Vele generaties zijn opgegroeid met Wickie de Viking. Dat maakt Wickie dus niet alleen voor kinderen een feest der herkenning, maar ook voor alle vaders, moeders, opa’s en oma’s.

Het verhaal: 

Vreselijke Sven is het beu om telkens het onderspit te moeten delven bij gevechten met de Vikings van Flake. Hij beraamt een plan om Wickie te ontvoeren om zo losgeld te eisen. Sven wil de grootste Vikingschat in handen krijgen: twee heel bijzondere diamanten uit het godenbeeld dat op het dorpsplein van Flake staat. Zal Sven’s snode plan slagen en lukt het hem de uiterst kostbare diamanten te bemachtigen? Of zullen Wickie, Halvar en de rest van de Vikings Sven weer te slim af zijn?

Studio 100 is bekend van vele voorstellingen voor kinderen zoals K3, Piet Piraat, Mega Mindy en Prinsessia om een paar titels te noemen en ook nu pakt deze producent goed uit. Regisseur Tijl Dauwe beschikt dan ook over een sterke cast. De show zit vol energie zodat ook de meegekomen ouders zich niet hoeven te vervelen en de kinderen halen hun hart op. Het decor vormt bij binnenkomst het woord Wickie en daarna is alles zeer praktisch maar vooral creatief opgezet en worden effecten zoals een golvende zee zo met doeken uitgebeeld dat er een mooi en geloofwaardig verhaal wordt verteld. Er wordt zelfs ineens een drakar geplaatst op het toneel. De muziekkeuze varieert van schlagers tot een salsa waarbij Josje Huisman ineens een ander genre op de planken brengt dan bij K3 in haar rol van IJskoningin en als Elza.

Jeroen Phaff zet een vette rol van Sven neer waarbij je als kind er toch niet aan moet denken om dichtbij deze griezel te staan. Marleen van der Loo speelt een gave stoere rol als Ylva, de vrouw van Halvar. Niemand kan om deze stoere vrouw heen. Marleen weet deze rol brutaal en met branie neer te zetten. Pim van Alten heeft de moeilijke taak om Halvar te spelen, de man van die stoere Ylva die zijn best doet de baas te spelen maar het aflegt tegen Ylva en hun slimme zoon Wickie.

Wickie premiere 15

Remi de Smet is Wickie ten voeten uit. In zijn rol maar ook erbuiten kan je niet anders doen dan hem in je armen te sluiten. Zang, dans en spel beheerst deze jongen en de kinderen in de zaal sluiten hem ook meteen in hun hart. Lotte Heuten speelt de vriendin van Wickie en doet dat op een ontwappende manier. Het komische duo Tjurre en Snorre gespeeld door James Cooke en Steven Beirnaert zorgen met overtuiging voor de komische noot bijgestaan door Martine de Jager in het vrouwenkamp. Deze mix van mooie karakters, het sterke script en goede cast zorgden ervoor dat het publiek van deze première een geslaagde middag had.

De voorstelling zit goed in elkaar. Spanning en humor wisselen elkaar af en er is tijdens de musical ook een stukje ontroering als Marleen van der Loo in haar rol van Ylva in een mooie ballad haar zoon Wickie bezingt. Studio 100 maakt professioneel kindertheater voor jong en oud waarvan Wickie weer een voorbeeld is waarbij aan vrijwel alles is gedacht.

Wickie premiere 32

Speciale voorstelling
Vanmorgen werd voorafgaand aan de Nederlandse première van Wickie een speciale voorstelling gespeeld voor minder kansrijke gezinnen uit Rotterdam die de voorstelling gratis konden bezoeken. Hiervoor is Luxor samen met theaterproducent Studio 100 een samenwerking aangegaan met Voedselbank Rotterdam, het Sophia Kinderziekenhuis en Lighthouse City Center uit Capelle a/d IJssel. De gezinnen uit Rotterdam die gebruik maken van de voedselpakketten van de Voedselbank konden nu tijdens de zomervakantie een leuk uitstapje maken naar het theater. De RET, het Rotterdamse vervoersbedrijf heeft speciaal voor deze bezoekers gratis dagkaarten beschikbaar gesteld. Ook gezinnen die niet op vakantie kunnen door de ziekte van een van hun kinderen en die onder behandeling zijn bij het Sophia Kinderziekenhuis konden de voorstelling met het hele gezin gratis bezoeken.

Wickie premiere 41

Wickie, de musical is nog van vrijdag 21 augustus tot en met zondag 6 september te zien in het nieuwe Luxor Theater.

De cast:
Remi de Smet (Wickie)
Pim van Alten (Halvar)
Jeroen Phaff (Vreselijke Sven)
Marleen van der Loo (Ylva)
Josje Huisman (Elza Eenoog/ Clodovea)
James Cooke (Tjurre)
Steve Beirnaert (Snorre)
Jurgen Stein ( Pox )
Menno Köhler (Faxe)
Steve Colombeen ( Ulme )
Joris Gootjes (Gorm)
Bas Timmers (Urobe)
Martine de Jager (Greta)
Christophe Degelin (Piraat)
Mark van Beelen ( Piraat )
Remy Vetter (Piraat)
Nolle de Kock ( alternate Wickie )
Lotte Heuten ( Yivi, Vicking meisje )
Laurine Verbrugge ( alternate Yivi, Vicking meisje )
Kenny Verelst
Marije Konings
Merlijne van Noppen
Dorian Liveyns

Wickie premiere 79

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Lees ook: Wickie vaart uit naar Nederland