Na het succes van de musical Aida brengt Stichting Studentenmusical Sidera dit jaar de musical Wettelijk Blond op de planken. Wettelijk Blond is jong, hip, blond en barst van de glamour en bling bling! 9 en 10 mei staat deze voorstelling op de planken in Theater de Garage.

De musical Wettelijk Blond gaat over Elle Woods. Elle is een sociëteitsmeisje dat rechten wil gaan studeren aan de universiteit van Harvard om haar ex-vriend Warner terug te winnen. Hij heeft haar gedumpt omdat hij wil gaan studeren en een serieuze relatie zoekt. Elle laat het er niet bij zitten en gaat samen met haar Chihuahua hem achterna naar Harvard om te bewijzen dat zij en hun relatie wél serieus zijn. Ze ontdekt hoe de kennis van rechten anderen kan helpen en gaandeweg ontdekt ze dat ze meer is dan een ‘dom blondje’. Het keurige Harvard schudt op zijn grondvesten en kleurt voor eens en altijd blond.

Studentenmusical Sidera bestaat nu bijna twee jaar en is in september 2014 een zelfstandige stichting geworden. Het bestuur is er samen met de leden en het creatief team in geslaagd om een fantastische productie te maken. De cast bestaat uit een groep talentvolle en enthousiaste studenten tussen de 16 en 24 jaar. Ze studeren door heel het land en komen elke vrijdagavond repeteren in het ‘Ald Weishoes’. De hoofdrollen worden gespeeld door Sam Wiedijk, studente Artiest Drama aan het ROC Tilburg, Roy Puts, student aan de Fontys PABO Venlo en Kees Hoeijmakers, student Industrieel Product Ontwerpen aan de Fontys Venlo.

Louisa Peters, derde jaars student Docent Theater aan de NHL Leeuwarden, verzorgt de regie. Froukje Swart is de zangcoach en Liselotte Kusters-Gijsen verzorgt de choreografie van deze productie. De première is zaterdag 9 mei om 20.00u en op zondag 10 mei zijn er twee voorstellingen om 14:00u en 19:30u. Kaarten kosten €11,- en kunnen online besteld worden via www.studentenmusicalsidera.nl onder het kopje ‘Kaartverkoop’.

Cast: Anneloes van den Adel, Brian Zwiggelaar, Cassy Hermkes, Denise Snijders, Ellen Denessen, Janina De Brito Figueiredo, Jill Greijn, Jorn Reijnders, Joëlle van Heeswijk, Kees Hoeijmakers, Kiki Nabben, Laura Hendrikx, Lino Aerts, Luc Hermkes, Marc Vervuurt, Nikki Smedts, Roy Puts, Sam Wiedijk, Sanne Maters, Sem Roodbeen, Sjors Ruyten, Tessa Aerts, Tessa Roeven, Yana De Reuver