Op 13, 14 en 15 september speelt een Friese versie van de legendarische rockopera van The Who in Park Heremastate. Een unieke rockopera op een unieke locatie!

Het idee
De organisatie is in handen van Stichting Spegel welke bestaat uit Rudolf Valkema, Rieneke de Haan en Anno Terpstra. Het idee van het uitvoeren van de rockopera speelde al een aantal jaren bij Rudolf. De aanstichter, een diehard fan van The Who en de rockopera Tommy. Samen met Anno, met wie hij onder andere in het verleden een reeks parkconcerten heeft georganiseerd, kwamen de eerste ruwe kaders op papier. Rieneke werd gepolst om de regie van de rockopera op zich te nemen. Rieneke heeft ruime ervaring in het regisseren van diverse openluchtspelen en zij was het ontbrekende stukje om de rockopera van de grond te tillen. In eerste instantie leek het erop dat het bij een idee zou blijven. Vooral de start van het project en daarbij de te maken kosten waren een heikel punt. Door de rockopera Tommy in het licht van Leeuwarden 2018 te plaatsen en de ondersteuning door de Gemeente De Frykse Marren, betekende groen licht. Hierdoor mag Joure zich in september opmaken voor een muzikaal spektakel dat Tommy heet!

De film Tommy
Tommy is een film uit 1975 gebaseerd op de rockopera Tommy die in 1969 werd uitgebracht door de Britse rockband The Who. De film werd geregisseerd door Ken Russell, die met zijn flamboyante ideeën en duizelingwekkende tempo de videoclipstijl van MTV jaren vooruit was. De filmbezetting bestond uit verschillende beroemdheden als Eric Clapton, Elton John, Tina Turner, Jack Nicholson, Oliver Reed en uiteraard de bandleden zelf. Ann-Margret ontving voor haar rol in de film een Golden Globe Award en werd genomineerd voor een Oscar in de categorie “Beste Actrice”. Pete Townshend, de songwriter-gitarist van The Who en tevens schrijver van de rockopera, werd eveneens genomineerd voor een Oscar voor zijn grote inbreng in het verzorgen en veranderen van de muziek voor de film.

Wat gaat er gebeuren
Park Heremastate met het schitterende openluchttheater is de plek waar het allemaal in september gaat gebeuren. Onder leiding van regisseur Rieneke de Haan wordt de rockopera Tommy als 360 graden spektakel in het park gebracht. Het verhaal van Tommy wordt letterlijk naar het heden gehaald.

Mewer informatie vind je op https://www.rockoperatommyjoure.nl/