Direct vanaf het eerste nummer zit het feestje erin bij ‘Jeans 25 de jubileumvoorstelling’. Hoewel het premièrepubliek een aantal nummers nodig had ter opwarming is het niveau op het podium direct hoog en ook hoog gebleven. Vier zangers, vier zangeressen en 4 muzikanten vormen het beeld. Stuk voor stuk heeft men zijn eigen talent en kan dat laten zien. Want dat is Jeans zoals we het kennen.

Bijvoorbeeld een Deborah de Groot die direct kippenvel bezorgt met Maaike Ouboter’s ‘Dat ik je mis’ Of een Xander Venema die bij het Queenblok finaal iedereen wegblaast; Een Florens Eykemans die duidelijk in zijn element is als hij het komische Raymond van het Groenewoud’s ‘liefde voor muziek’ ten gehore mag brengen en dat Sarah van der Meer de rockchick van het geheel is mag ook duidelijk zijn.

Jeans 25 jubileumtour 6

In de groep-themablokken versterkt men elkaar als een team dat perfect op elkaar is ingespeeld. Alle muzieksoorten komen voorbij. Het hedendaagse ‘all about tha bass’ wordt op een stijlvolle jazzy manier gebracht door Manon Prins; en de groep weet een bijzondere intimiteit te creëren met een a capella Simon and Garfunkel-medley bij het kampvuur waarbij Nigel Brown het prachtige ‘bridge over trouble water’ laat horen.
De jongeren veerden op bij het ‘boom boom pow’ van The Black Eyed Peas en direct daarna veerden juist de oudere jongeren op bij een heerlijk energievol rock en rolrondje.
Dit alles met snelverkledingen, die haast onmogelijk lijken, in stijlvolle kostuums die geheel in het thema het plaatje compleet maakten.

Jeans 25 jubileumtour 24

Hilarisch was het blok waar de jongens als Angry Birds op kwamen en vervolgens een foute bruiloftsband uitbeelden. Hier kwamen alle komische talenten van Naidjim Severina naar voren, wat een komiek! Ook de meiden deden niet onder met o.a. een zeemeerminnenact en Kimberly Fransens past perfect in het plaatje van ‘de Andrew sisters’; alles loepzuiver gezongen, dat dan weer wel! Het Janet (Jackson) blok heeft nog wat werk nodig qua strakheid in dans maar de show in zijn geheel is een heerlijke avond van zang, dans en entertainment.

Jeans 25 jubileumtour 53

Jubileum-extraatje was het gastoptreden van twee oudgedienden van Jeans; Eileen Schilder (jeans 11) en Tony Neef (jeans 4) gaven een onnavolgbare ‘paradise by the dashboardlight’ weg!

Uiteraard eindigt het, na nog een prachtig ‘all of me’ van Nigel, met een glitter en glamour-finale waar toch echt niemand bij kan blijven zitten! Na dit swingende slot ga je dansend het theater uit en vergeet je de winterkou die je tegemoet komt.

Jeans 25 jubileumtour 65

Jeans speelt in diverse theaters in het land tot februari 2016. Info/verkoop: www.NTK.nl

Kijk hier voor de scenefoto’s

Verslag en groepsfoto: Mariska Steenbergen
Scenefoto’s: Peggy de Haan