Zondag 25 november was de alternate première van Esmée Dekker als Evita in de musical Evita in de Goudse schouwburg.

Drieëntwintig jaar geleden speelde Pia Douwes voor het eerst Evita in Nederland, 12 jaar later trad Brigitte Heitzer in haar voetsporen en nu wordt Esmée Dekker toegevoegd aan het lijstje. Zij is de vaste vervanging van Brigitte in deze titelrol.

Esmée Dekker

De rol van Evita is een intens zware zang rol, zo niet de zwaarste en meest ingewikkelde van alle musicals. Het is dan ook zeer duidelijk dat Esmée een vakvrouw is want het is niet aan haar te horen. Ze zingt de nummers alsof ze nooit anders gedaan heeft. Zowel de onmenselijk hoge noten als de lagere stukken zijn heel mooi en ze is daarbij altijd perfect te verstaan. Petje af! Vooral in energieke nummers als ‘Buenos aires’ waar ook nog eens choreografie bij komt kijken schittert ze. En dat allemaal terwijl ze pas 24 jaar is! Wat ligt haar nog voor moois te wachten in de toekomst? We zullen het zien!

Willemijn Maandag

Ook Willemijn Maandag had gisteren haar première in haar understudy rol van de maîtresse van Peron. Het nummer (Another suitcase in another hall) heeft ze heel mooi gespeeld en gezongen. Jammer dat de rol maar in 1 scene voorkomt maar ze heeft het mooi en overtuigend gebracht.

Evita

De tomeloze ambitie van de jonge Eva Duarte brengt haar van tweederangs actrice tot first lady en machtigste vrouw van Argentinië. Geliefd bij haar volk, gehaat door de elite en omstreden tot op de dag van vandaag. Een vrouw die tot het uiterste ging en door het noodlot jong stierf. Een heilige en een hoer. Maar nog altijd een mythe..

In een tijd waarin we leven met machtige vrouwen als Hillary Clinton, Angela Merkel, Theresa May, Madonna en Claire Underwood, stelt de musical Evita iemand centraal die hen voorging in niet te stuiten ambitie.

Een nieuwe groots opgezette versie van de wereldberoemde musical van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber, met de hits ‘Don’t Cry for me Argentina’ en ‘You Must Love Me’, begeleid door een negenkoppig live-orkest.

Kijk voor meer informatie: https://www.degraafencornelissen.nl/voorstelling/evita-de-musical

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Lees ook ons verslag van de premiere.

Verslag: Tessa
Foto’s: Peggy de Haan