Op 30 oktober is het precies negen jaar geleden dat Soldaat van Oranje – De Musical in première ging. Ter gelegenheid hiervan en het feit dat Nederland vanaf vandaag in Zeeland het begin van 75 jaar vrijheid viert, wordt het publiek gevraagd een video van negen seconden te maken waarin zij vertellen of uitbeelden wat vrijheid voor hen betekent. Degenen die meedoen maken kans op negen kaarten voor de jubileumvoorstelling.

“We willen op een bijzondere manier stilstaan bij het feit dat Nederland 75 jaar vrijheid viert”, laat producent Fred Boot weten. “En dat Soldaat van Oranje – De Musical al negen jaar de herinnering levend houdt en de geschiedenis doorvertelt is voor ons ook een moment daar juist nu bij stil te staan. Daarom leek het ons mooi om het publiek in negen seconden te laten vertellen wat vrijheid voor hen betekent. Negen seconden lijkt heel kort voor dit belangrijke thema, maar het dwingt je ook na te denken om in een korte, krachtige formulering uit te drukken waarom vrijheid niet vanzelfsprekend is.”

Acteurs

Een aantal acteurs, uit voorgaande en huidige cast, maakten ook een negen seconden durende video waarin zij vertellen wat vrijheid voor hen betekent. Deze video’s van Edwin de Vries, Henriëtte Tol, Thomas Cammaert, Roel Dirven, Peter Tuinman, Anne Lamsvelt, Oren Schrijver, Willemien Dijkstra en ook van dochter Karna Hazelhoff Roelfzema staan op onderstaande video oproep.

Lees ook:
Nieuwe acteurs versterken cast Soldaat van Oranje De Musical

Meer informatie vind je hier.