Maandag 31 maart kregen Elkie Broers, Jennie Hidding & Lisanne Schut, Charlotte de Vries & Sabine Krol en Barbera van der Kaay tijdens Carte Blanche de gelegenheid om met bestaand en nieuw materiaal de grenzen van hun theatrale visie en mogelijkheden op te zoeken in Amsterdam in de Roode Bioscoop.

Deze serie zal in maart 2015 een vervolg krijgen maar kan in deze vorm een groter publiek trekken zoals bleek uit de uitverkochte zalen. Deze avond had weer veel kwaliteit in zich waarbij de aftrap werd verricht door Elkie Broers.

Elkie Jennie Lisanne Charlotte Sabine Barbera -8

Elkie Broers
Stilliggen en Zwijgen is het solistische programma van Elkie Broers. Zij studeerde in 2012 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, afdeling Musicaltheater. Ze was te zien in de voorstelling Ben X, waarbij ze ook een aantal keer als understudy de hoofdrol van Scarlite gespeeld heeft. In de muziektheater voorstelling Stilleggen en Zwijgen gunde zij het publiek, op een ongedwongen, humoristische manier, een kijkje in het leven van een zojuist uit de kast gekomen lesbienne. Elkie is in het bezit van een lekker absurd gevoel voor humor die perfect op haar plek is in deze voorstelling. Daarnaast is haar zang ook zuiver en mooi en weet ze tussen de humor door de aandacht van het publiek vast te houden dat met een vette glimlach luistert.

Elkie Jennie Lisanne Charlotte Sabine Barbera -27

Lisanne Schut & Jennie Hidding
Lisanne en Jennie hebben in 2013 aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten de opleiding Musicaltheater afgerond. Afgelopen jaar was Lisanne te zien in de Jantjes en dit seizoen is ze alternate voor de rol van Fleur in de voorstelling Afblijven. Jennie speelt in verscheidene voorstellingen van muziektheater Briza en maakt theater met en voor kinderen. Samen zetten ze een nog in de kinderschoenen staande muzikale dialoog over opgroeien en overleven in de grote mensen wereld op de planken. Ze beginnen echter met de verering van vaders die worden gezien als superhelden voor dochters waarna de voorstelling zich verder ontwikkeld waar beiden tonen dat ze veel in huis hebben en thuishoren in dit selecte gezelschap en de voorstelling onverwachte wendingen geven.

Elkie Jennie Lisanne Charlotte Sabine Barbera -35

Charlotte de Vries & Sabine Krol
HUN speelt ‘ AN SICH’ ‘Het ding an sich is in wezen iets op zichzelf staands. Begrijp je? An sich is het leven een verschijning an sich, daar hoeven wij niet veel aan toe te voegen. Zoals het zich aan ons kennen presenteert, kunnen we het kennen. Snap je?’ ‘Goh.’ ‘Zeg dat wel.’ Dat is de inleiding van de voorstelling van Charlotte en Sabine.

Sabine Krol en Charlotte de Vries vormen het cabaretduo HUN. Beiden afgestudeerd aan het Conservatorium van Haarlem besloten hun de handen ineen te slaan en levensvisies te bundelen. Hun doen dit aan de hand van een reeks sketches, liedjes en hier en daar een onverhoopte danspas. An Sich is hun eerste voorstelling waarin twee meiden die zich duidelijk uitsloven voor Johan, de hunk. In een hilarische show proberen ze indruk te maken. Beide dames spelen piano en zingen en zijn veelzijdig in een solo die ze helemaal zelf geschreven hebben inclusief de muziek en liedteksten.

Elkie Jennie Lisanne Charlotte Sabine Barbera -48

Barbera van de Kaay
Barbera is werkzaam als zangeres, actrice, theatermaakster en songwriter. Na haar afstuderen aan de Frank Sanders Akademie in 2009 speelde zij in de musical Hairspray, Legally Blond en Shrek. Daarnaast ontwikkelde Barbera haar eigen theaterprogramma’s en nam zij in 2013 de deel aan het Groninger Studenten Cabaret Festival met de voorstelling Echt Houdt samen met Angenita van de Mee. Ze behaalden als duo de halve finale. Gisteravond speelde Barbera delen uit haar nieuwe zelfgeschreven en gecomponeerde theaterprogramma “Het komt pas”, waarbij ze zichzelf begeleidt op gitaar. Barbara haar nummers kenmerken zich door humor maar ook een zekere rust in haar stem waardoor je ontspannen kunt genieten van haar muziek en mooie teksten die van binnenuit komen. Tussen de nummers door schittert daar de droge humor die Barbera kenmerkt en ook terugkomen in haar liedjes.

Over Molenaar & Iking
Agentschap en coachingsbedrijf Molenaar & Iking vertegenwoordigt zo’n 35 artiesten die werkzaam zijn in de theaterbranche. Het agentschap zorgt er middels intensieve persoonlijke begeleiding, het aanbieden van workshops en het organiseren van theateravonden voor dat hun artiesten ondernemend in het leven staan en zich blijven ontwikkelen. De artiesten die door Molenaar & Iking worden vertegenwoordigd, waren of zijn te zien in onder meer de musicals De Jantjes, Lover of Loser, War Horse, Klaas Vaak, Shrek, 14-18, Ben X, Soldaat van Oranje en Ik, Driss, in de theatershows Cirque Stiletto 2, Bumba Show, Bob de Bouwer, Thomas de Stoomlocomotief en Dinnershow of Dreams, in het entertainment van Norwegian Cruise Line en in de tv-serie Spangas.

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Meer musicalnieuws ? Like ons op facebook en wij houden je op de hoogte. Klik hier.