WEB is de nieuwe familiemusical van Volle Zaal Producties voor dit theaterseizoen. WEB brengt op magische wijze de voor- en nadelen van de hedendaagse technologie in beeld en laat de strijd tussen de wereld van twee generaties zien. 

Web

Het verhaal gaat over Ikke (Bas van Ree), een jochie van 9 jaar die woont met Mam (Daisy van Tussenbroek) en Grote zus (Leandra van Oostroom). Er is iets aan de hand met Grote zus. Ze is druk met vloggen, liken en selfies, maar ze slaapt slecht, wil niet meer naar school, ze is haast onhandelbaar en hulpeloos zonder haar telefoon. Mam kan geen contact meer met haar krijgen, ze is ten einde raad en geen dokter kan een diagnose stellen. Tot broertje Ikke een nachtelijk bezoek van de befaamde Dr. Bodiszar Breinstein (Rens de Rijk) krijgt, de excentrieke dokter van het brein. Het bezoek leidt tot een spannend en bizar avontuur in het hoofd van Grote zus, waar alles overmeesterd is door schurk Net (Amber Sluis).

Volle Zaalproducties

Volle Zaalproducties staat inmiddels bekend om hun voorstellingen met een onderliggende laag. De voorstellingen worden dan ook vooral op scholen en BSO’s gespeeld maar WEB is hun eerste familievoorstelling die ook openbaar gespeeld wordt. Wij zagen in theater ZIMIHC Witte vrouwen een van die openbare voorstellingen. Het gezelschap doet zichzelf eer aan want de zaal zat vol met vrienden, kennissen en familie.

Het geluid zat in het begin helaas niet altijd mee maar er was gelukkig ook meer dan genoeg te zien. In ons verslag van de preview hebben we de kostuums, vormgegeven door Rick Duijst-Bergervoet, al uitgelicht en ook nu het helemaal in het decor (Timo Arling), met alle juiste belichting te zien is klopt het plaatje helemaal. Fantasie prikkelend en dat is nu precies de essentie van het verhaal.

Cast en creatives

Jean-Paul Duijts-Bergervoet is verantwoordelijk voor het script en regie en het is superknap geschreven voor de uiteenlopende leeftijden in het publiek. Het verhaal begint met het voor de pubers herkenbare (online) gedrag van Grote Zus, en de getergde wanhopige moeder is dan weer voor de ouders een herkenningspunt. Om later in het verhaal de link te kunnen leggen tussen het gedrag van Grote zus in het begin van het verhaal met de typetjes Roe (dubbelrol voor Daisy), Memo (Rick Duijst-Bergervoet) en Vrek (Mies de Waal) is het begin van het verhaal wat uitgerekt maar eenmaal in het brein gaat het verhaal echt lekker lopen. Mies, die Vrek speelt, is in dit stuk van de voorstelling echt de ster van de show. Vooral voor de jongsten is haar gekheid en komische timing een aanleiding om te schaterlachen maar ook de volwassenen weet ze aan haar karakter te binden.

Maar het is absoluut ook een genot om naar Bas en Leandra te kijken. Niet alleen het verhaal dat ze brengen heeft waarde voor hun leeftijdgenoten maar ook alleen al het feit dat zij daar staan te spelen. Het durven uiten van je fantasie en je zo kwetsbaar op te stellen tegenover een best pittige doelgroep is echt bewonderenswaardig en zij zullen voor velen het voorbeeld of wellicht de aanzet zijn om ook te gaan spelen, zingen en/of dansen.
Aan het einde van het verhaal blijft het belerende vingertje gelukkig weg en is de boodschap vooral om je fantasie vast te houden. Een prachtige aanwinst in het rijtje voorstellingen van Volle Zaal Producties en we kijken uit naar een volgende.

Wilt u Volle Zaalproducties volgen kijk dan op: www.vollezaalproducties.nl

Verslag: Mariska Steenbergen
Foto’s: Wilma van der Werf

Lees ook: Volle Zaal Producties maakt WEB; een puberaal moraal