Op zondag 16 april ging de musical The Bodyguard van Stage Entertainment in première in het Beatrix Theater te Utrecht. De musical met de bekende liedjes van Whitney Houston is vanaf nu voor de tweede keer te zien in Nederland. De musical neemt je mee in een spannend, romantisch en liefdevol verhaal met een volle bak energie, zang en dans. 

Tijdens de voorstelling wordt het publiek meegenomen in het leven van superster Rachel Marron (gespeeld door Nyassa Alberta) die door de dreiging van een stalker een bodyguard nodig heeft. Frank Farmer (gespeeld door Tarikh Janssen), voormalig CIA-agent vervult deze rol en doet er alles aan om Rachel en haar gezin te beschermen. Door de continue dreiging en de oplopende angst brengt het stuk veel spanning met zich mee. Deze spanning wordt goed onderbouwd met behulp van het decor, projecties, lichteffecten en de realistische en aangrijpende geluidseffecten die zo het spel versterken en het publiek met een extra laag imponeren waardoor ze op het randje van hun stoel komen te zitten. 

 

Naast de spanning heeft het stuk ook een mooie liefdevolle en romantische kant. Het is de weergave van een ingewikkelde liefdesrelatie die door toegeving de veiligheid van Rachel in gevaar brengt. Die vormgegeven wordt door goed spel, romantische nummers en meeslepende muziek. En zo de emotie in het stuk goed overkomt tot het publiek en het weet te raken. 

Wat The Bodyguard ook vormt, zijn de wereldberoemde nummers van Whitney Houston. Zoals: I will always love you, I wanna dance with somebody en Run to you. Indrukwekkende muziek met hoge noten en lange uithalen. Deze musical bevat een bepaalde melodie waarvoor geschakeld moet worden. Zeker wanneer er daarvoor een langere tijd Tina Turner is gezongen, is het aanleren van Whitney Houston in korte tijd een grote uitdaging. Hierdoor merkte je soms dat hoofdrolspeelster Nyassa Alberta soms moeite had met het behalen van de toonhoogtes en haar stem nog niet voor de volle honderd procent was aangepast op de melodieën van Whitney Houston haar muziek. Echter, hoor je dat in de kern de zang klopt en komt het door de volle bak energie waarmee het gezongen wordt toch aan bij het publiek. 

Het samenspel tussen Nyassa Alberta en Tarikh Janssen is fris en speels en ze zetten beide hun eigen versie neer zonder te veel te kopiëren van hun voorgangers van de eerste versie van The Bodyguard.

Fletcher werd nu gespeeld door een meisje net als de rol van de manager Devaney die nu werd gespeeld door Noah Blindenburg. De rol van Fletcher kreeg nu meer inhoud, vooral op dans en vocaal gebied waardoor meer werd gevraagd van de kinderen die deze rol spelen.

De dans door het ensemble is door een ringetje te halen en vraag veel van iedereen maar alles wordt strak en met grote precisie en energie uitgevoerd waardoor er een strakke voorstelling ontstaat waarbij iedereen elkaar steunt en tot grote hoogte brengt.

Al met al een goede musical die gespeeld wordt door een energieke, goede en gedreven cast die van The Bodyguard een compleet plaatje van maakt en zo het publiek meetrekt in het verhaal. De uitsmijter vormt dan een dynamisch en spetterend einde van The Bodyguard.

Meer informatie over The Bodyguard vind je hier.

Verslag en interviews: Sanne Bitter
Foto’s: Mariska Steenbergen
Video: Rob de Haan