Op dinsdag 13 november ging de voorstelling ‘Wat nou oud?’ in première in het Zaantheater in Zaandam. In de regie van Allan Zipson spelen Jan Elbertse en Bruun Kuijt deze duo voorstelling.

Verhaal

Twee mannen, gepensioneerde acteurs en tevens liefdespartners. We zien ze bij hen thuis. Daar lezen ze de krant en filosoferen en discussiëren ze erop los. Ze nemen beiden geen blad voor de mond en zeggen waar het op staat. De een is te zwaar, de ander doof en dan weer te vergeetachtig. Kortom beide hebben ze last van ouderdomskwaaltjes.  Op een dag krijgen ze een telefoontje van de VARA of ze nog één keer willen optreden, in een talkshow op televisie. Aangezien de mannen zich eigenlijk rotvervelen komt dit als een gouden kans om eens flink aan de bak te gaan. Maar of dat nou allemaal zo gesmeerd loopt op die leeftijd?

Herkenbaar

Deze voorstelling is heel herkenbaar voor iedereen boven de 50, door dan wel de kwaaltjes of de herkenbaarheid van een langdurige liefdesrelatie. Wat mooi is aan de voorstelling is dat het heel puur is. Geen opsmuk, geen heftig decor maar gewoon twee hele goede acteurs die samen het verhaal vertellen. Overigens heb je bij deze mannen echt niet meer door dat het acteurs zijn want het wordt zo goed en natuurlijk gespeeld dat er geen twijfel mogelijk is dat deze mannen niet echt zoveel last hebben van ouderdomskwaaltjes of al jaren bij elkaar zijn. Ook worden onderwerpen als de dood aangesneden in de voorstelling op een goede en luchtige wijze waardoor het niet te zwaar wordt maar het is een onvermijdelijk onderwerp zeker op die leeftijd.
Aan het begin van de voorstelling was het nog een beetje zoeken, waar gaat dit heen? Maar later is het vrij duidelijk hoe het allemaal in elkaar zit en kan je genieten van het geweldige spel en de leuke soms onverwachte humor.
Klik voor meer informatie hier.
Foto: Bart Homburg
Verslag: Tessa Jongeleen