In het Zaantheater in Zaandam was woensdag de feestelijke première van Nederland Musicalland. De Graaf en Cornelissen vonden het hoog tijd worden om alle hoogtepunten uit de Nederlandse musical geschiedenis samen te vatten tot één show. Een avond vol herkenning met de mooiste, grappigste en ontroerendste liedjes uit de schatkamer van ruim 50 jaar Nederlandse musical.

De cast bestaat uit Bill van Dijk, Joke de Kruijf, Rosalie de Jong en Rick Sessink. Deze vier musicalsterren en het ensemble worden begeleidt door een fantastisch live orkest onder leiding van Franc Pappot.

Het ensemble zijn derdejaars studenten van de Song&Dance Academie uit Zwolle. En het is duidelijk dat ze over goeie zang- en dans kwaliteiten beschikken.
Nederland Musicalland is een vrolijke, maar af en toe ook serieuze theateravond. Hierin komen alle grote hits uit originele Nederlandse musicals voorbij komen. De liedjes komen uit musicals als; Foxtrot, Tsjechov, En nu naar bed, Ciske de Rat, Joe de musical en vele anderen.

Nederland Musicalland

Deze voorstelling bezorgt iedere musicalliefhebber een top avond. Want het zijn echt liedjes uit de verschillende jaren. Van het hilarische Gek op die jongen uit de musical Amerika Amerika, gezongen door Rosalie de Jong tot Morgen is vandaag uit Soldaat van Oranje, wat heel mooi gezongen wordt door Rick Sessink. Rick Sessink zingt ook het nummer Oorlog in mij uit Ciske de Rat. Ook hij weet dit heel overtuigend neer te zetten. Rosalie de Jong weet ook te ontroeren met Wat zien ik uit de gelijknamige musical. Ze laat tijdens deze avond maar weer eens zien hoe dynamisch ze is.

Joke de Kruijf laat weer zien hoe prachtig haar stem is. Zo weet zij de zaal te ontroeren met Om alles, uit de musical Fien. Maar ze krijgt het publiek ook aan het lachten met het Playboy uit De gekkin van de gracht.
NM3NM4NM6
Bill van Dijk kan natuurlijk niet naar huis voordat hij het mooie nummer Op Vleugels uit Cyrano heeft gezongen. Hij bewijst maar weer eens dat hij dit nummer nog steeds schitterend kan zingen. Maar Bill is ook erg komisch met het nummer Beppie’s Billen uit de musical Moeder en haar jongens.

Nederland Musicalland is een feest der herkenning waarin het publiek nogmaals kan genieten van alle juweeltjes uit het Nederlands musicalrepertoire. Nederland Musicalland is tot en met 28 februari 2014 te zien in verschillende Nederlandse theaters.

Kijk hier  voor meer informatie over Nederloand Musicalland.

Verslag: Jennifer Peters
Foto’s: Nicole van den Berg

Lees ook:
‘Nederland Musicalland” perspresentatie
Toekomst voor leerlingen in podiumkunsten