War Horse, hét theaterfenomeen met levensechte paarden, is afgelopen weekend tijdens de Wereldhavendagen gepresenteerd aan pers en publiek in Rotterdam. In de Maasfoyer van het nieuwe Luxor Theater was een meet & greet met Joey, het paard uit de voorstelling en vertelde acteur Kay Greidanus over deze bijzondere productie. De kersverse Luxor-directeur Marc van Kaam heeft de cast verwelkomd in Rotterdam.

Voor het grote Rotterdamse publiek gaven paard Joey en acteur Kay in de rol van Albert een optreden tijdens de grote zaterdagavondshow van de Wereldhavendagen. Op een schip dat rondvoer langs de kades konden de tienduizenden mensen in het publiek genieten van de magie van dit theaterspektakel.

War Horse is in het nieuwe Luxor Theater te zien vanaf 2 oktober tot en met 7 december. In maart 2015 keert War Horse voor een kleine maand terug naar Rotterdam.

War Horse gaat over de jongen Albert, wiens geliefde paard Joey verkocht wordt om te vechten in de Eerste Wereldoorlog. Een opmerkelijk verhaal over vriendschap en moed dat mede verteld wordt door middel van baanbrekend poppentheater van de Zuid-Afrikaanse Handspring Puppet Company, waarin levensgrote ademende en galopperende paarden tot leven worden gebracht op het toneel. Het verhaal van War Horse is gebaseerd op de roman van Michael Morpurgo, bewerkt door Nick Stafford en gemaakt in samenwerking met The Handspring Puppet Company.

Locatie: nieuwe Luxor Theater
Datum: do 2 oktober t/m zo 7 december 2014 en wo 4 t/m za 28 maart 2015
Aanvang: diverse tijden
Prijs: vanaf € 18,50

Meer info: http://www.luxortheater.nl/94-1225-War-Horse. Kaarten voor de voorstelling via www.luxortheater.nl of aan de kassa van het theater, 010 – 484 33 33. De kassa is van ma t/m za telefonisch bereikbaar van 13.00 tot 18.00 uur, en geopend op ma t/m za van 16.00 tot 18.00 uur.

foto Fred Ernst

Lees ook 

War Horse Wegens succes extra voorstellingen!

Indrukwekkende premiere War Horse

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.