Na het grote succes van de première in Carré afgelopen week komt de hoofdrolspeler van het theater fenomeen War Horse zaterdag a.s. naar het Kralingse Bos voor een optreden tijdens het 66ste CHIO Rotterdam. Joey is op zaterdagavond om 18:00 uur, om 19:15 uur en om 20:30 in de pauze van de Interchem Grand Prix Kür op Muziek te zien. Na dit bliksembezoek aan het CHIO zal War Horse van 2 oktober t/m 6 december 2014 en van 4 maart t/m 28 maart 2015 te zien zijn in het Luxor Theater in Rotterdam.

“Dit is het meest bijzondere paard dat ooit aan het CHIO Rotterdam heeft deelgenomen,” zegt Belle de Bruin, voorzitter van het CHIO Rotterdam. “Ik ben de Hansdpring Puppet Company, het National Theatre of Great Britain, de Stichting Theater alliantiën en het Luxor Theater Rotterdam dankbaar dat ze dit mogelijk hebben gemaakt en ben er zeker van dat ons publiek er met volle teugen van zal genieten!”

Over War Horse
War Horse vertelt het indrukwekkende verhaal van de jongen Albert, wiens geliefde paard Joey verkocht wordt om te vechten in de Eerste Wereldoorlog. Een opmerkelijk verhaal over vriendschap en moed, dat mede verteld wordt door middel van baanbrekend poppentheater van de Zuid-Afrikaanse Handspring Puppet Company, waarin levensgrote ademende en galopperende paarden tot leven gebracht worden op het toneel.

Het opmerkelijke verhaal van War Horse is gebaseerd op de Britse roman van Michael Morpurgo, bewerkt door Nick Stafford en gemaakt in samenwerking met Handspring Puppet Company. War Horse is sinds de première in Londen in 2007 wereldwijd al gezien door meer dan vijf miljoen theaterbezoekers. De show staat momenteel voor het zevende jaar op West End in Londen voor uitverkochte zalen, toert tevens door Groot-Brittannië̈ en Ierland, is op uitgebreide tournee door Noord-Amerika en onlangs opende een nieuwe productie in Berlijn. De Broadway productie heeft vijf Tony Awards gewonnen. Het theaterfenomeen War Horse is op 14 juni jl. tijdens het Holland Festival in première gegaan in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam en reist tot en met april 2015 langs vijf grote theaters in Nederland.

War Horse in het Luxor Theater
War Horse is van 2 oktober t/m 6 december 2014 en van 4 t/m 28 maart 2015 te zien in Rotterdam. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.warhorse.nl

Over het CHIO Rotterdam
Het CHIO Rotterdam is het enige Nederlandse hippische topsport evenement dat zich met vijf sterren kan scharen bij de internationale topevenementen in de paardensport. Van 18 tot en met 22 juni 2014 vindt het evenement plaats in de feeërieke omgeving van het Rotterdamse Kralingse Bos. Naast een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau, biedt het CHIO een aantrekkelijk programma van hippische showprogramma’s, culinaire verrassingen, talrijke kwaliteitsstandhouders en muzikaal entertainment in het befaamde Stroodorp. Steeds meer internationale bedrijven en merken zetten het CHIO Rotterdam in voor de communicatie met hun klanten en relaties. Rabobank Rotterdam is hoofdsponsor van het CHIO Rotterdam.

Locatie: nieuwe Luxor Theater
Datum: do 2 oktober t/m za 6 december 2014 en wo 4 t/m za 28 maart 2015
Aanvang: divers
Prijs: € 18,50 tot € 110,50
Meer info: http://www.luxortheater.nl/94-1225-War-Horse

Lees ook:
Indrukwekkende premiere War Horse

Meteen op de hoogte van al het musicalnieuws? Like ons op facebook en klik hier.