In september 1888 werd er in het café van Dirk Wagenaar besloten om een fanfarecorps op te richten. Samen met Teun de Jong, Th.Wagenaar, N.Hoogenboom en C. van Berkel vertrok Dirk naar Amsterdam om instrumenten te kopen. De oprichting van Liefde voor Harmonie was een feit. Vandaag was het tijd voor het jubileumfeest en daarvoor had de harmonie goed uitgepakt.

In 1890 vond het eerste echte optreden van “Fanfarecorps Liefde voor Harmonie” plaats. Gedurende de jaren daarop werd het ledenaantal van LVH steeds groter en luisteren zij menig feestje op met hun muziek. Helaas nam het ledenaantal de laatste jaren af en een van de gevolgen hiervan was dat het voor de drumfanfare niet meer mogelijk was om de shows en taptoes te maken zoals ze graag zouden willen. Daarom werd er in een speciale ledenvergadering besloten de drumfanfare en de harmonie tot één groot orkest samen te voegen.

Vandaag werd met een groot concert, met als thema “musicals” en als speciale gasten o.a. Linda Wagemakers en Stanley Burleson, dit jubileum weekend afgesloten. Thema’s in dit concert waren “The Phantom of the Opera”, “Miss Saigon”, ” Elisabeth”, “Les Miserables”, “Sister Act”, “Porgy en Bess”, “Aida”, “Fosse’, “Chicago”, “The Lion King” en als toegift “A Brand New Day”. Naast Linda en Stanley waren daar ook aanstormende talenten die door het aanwezige publiek omarmd werden, Tessa de Jong, Mark Pathuis, Roosmarijn Poorthuis, Pacal van Dijk, Johnny Barendsen en Thomas Kuipers. Dit zijn studenten of ex-studenten van de Frank Sanders Akademie, Codarts en het Conservatorium die meewerkten aan dit geweldige feest.

Liefde voor harmonie 3 nov-83

Opmerkelijk was het feit dat Mark Pathuis in zijn jeugd had meegespeeld in de musical Elisabeth als kleine Rudolph en ook met Stanley had samengewerkt die de rol van “De Dood” speelde in deze productie. Nu zong Mark de rol van de grote Rudolph uit de musical Elisabeth en weer met Stanley. De cirkel was daarmee rond.

Naast de Harmonie was er een combo en en het Pop- en musicalkoor Scala uit Roelofarendsveen die ook schitterden op dit feest. De gehele zaal zat vol en er was geen kaart meer in de verkoop beschikbaar. De zaal was voor deze gelegenheid helemaal geschikt gemaakt voor dit concert en de organisatie had uitgepakt met licht en geluid zoals je dat in theaters ziet. Het orkest en de cast hadden wekenlang afzonderlijk en samen gerepeteerd waar wij zelf een maal bij mochten zijn en het resultaat mocht er wezen.

Liefde voor harmonie 3 nov-99

Stanley Burleson was geheel ontspannen en schitterde in diverse nummers maar het nummer “Mr. Bojangles” lijkt aan hem vast te zitten door de wijze waarop hij dit nummer brengt. Linda, bekend uit Miss Saigon, accelereerde ook in andere nummers en liet zien dat haar talenten breed inzetbaar zijn. Mark en Tessa en de overige ensembleleden hadden naast de ensemblestukken ook hun eigen solo’s en lieten zien dat ze met reden uitgekozen waren voor hun vocale deelname.

Liefde voor harmonie 3 nov-86

Het resultaat was een schitterende middag die een waardig slot vormde voor deze jubileumviering waarbij de Harmonie ook de koninklijke penning kreeg uitgereikt vanwege dit jublleum.