Theater Terra is een begrip als het gaat om kindermusicals. Met poppen brengen de acteurs van het gezelschap kinderhelden zoals Dribbel, Kleine Ezel en uiteraard Kikker, ingenieus tot leven. Vandaag ging in De Meervaart de nieuwste musical ‘Kikker is jarig’ in première.

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat Kikker het levenslicht zag en sindsdien met zijn vriendjes Eend, Haas, Varkentje en later ook Rat en Beertje talloze avonturen beleefde. De musicals rondom de creatie van Max Velthuijs zijn inmiddels overal ter wereld een hit.

Kikker is vrolijk, want hij is jarig. Maar denken de vriendjes van Kikker daar wel aan? Een feestje zonder vriendjes is geen feestje. Het lijkt wel of ze hem vergeten zijn!

‘Kikker is jarig’ is een leuke musical voor iedereen vanaf 4 jaar. Niet alleen de kinderen genoten volop maar ook de volwassenen waren enthousiast. De acteurs zijn geknipt voor de combinatie van poppenspel en acteren. De voorstelling is gericht op de kinderen maar ook voor volwassen is deze productie geschikt en het is duidelijk merkbaar dat de hele zaal geboeid zit te kijken. Het verhaal is geraffineerd in elkaar gezet en de humor is in grote mate aanwezig zonder dat dit te nadrukkelijk gebeurd. Om een dergelijk verhaal op deze wijze te vertellen toont Theater Terra al jaren aan dat men geweldig gezinstheater maakt met elke keer weer acteurs die perfect passen in het verhaal en setting.

Wesley de Ridder speelt de rol van Kikker en doet dat op een unieke komische maar tevens ook gevoelige wijze. Babbe Groenhagen speelt de haas met een groot inlevingsvermogen. De ervaren Dick Feld speelt de komische varken waarop de aanwezige kinderen goed reageren samen met de volwassenen, die op hun wenken bediend worden. Dide Vonk speelt een sprankelende eend die regelmatig haar veren verloor maar niet haar streken. Hoewel de poppen centraal staan zijn de mimiek en spel hetgeen dat deze voorstelling zo succesvol maakt.

Kikker
Het eerste boek van Kikker, Kikker is verliefd, verscheen in 1989. In de daaropvolgende jaren maakte Max Velthuijs twaalf prentenboeken over Kikker en zijn vrienden. Ondank,s de soms ‘zware’ onderwerpen, zoals verdriet, angst, watersnood en de dood, weten Kikker en zijn vrienden van het leven te genieten. Naast de twaalf prentenboeken bestaan er diverse omnibussen, karton- en foamboeken van Kikker. Tevens is er een babylijn en is diverse merchandise ontwikkeld. De KRO maakte een tekenfilmserie over Kikker en zijn vriendjes. In de afgelopen jaren speelde Theater Terra drie Kikker-musicals, zowel in Nederland als in het buitenland. ‘Kikker is jarig’ is de vierde musical en speelt van september 2014 t/m maart 2015 door Nederland en België.

Kikker is jarig-10Kikker is jarig-11Kikker is jarig-8Kikker is jarig-9Kek Mama
Na afloop van de voorstelling presenteerde actrice/presentatrice Marit van Bohemen de Kikker-editie van magazine Kek Mama. Dat deed zij samen met Kikker en hoofdredacteur Brigitte Donders. Deze speciale editie van Kek Mama werd gepresenteerd vanwege het 25-jarig jubileum van kinderboekenpersonage Kikker.
Het magazine staat vol met aan Kikker gerelateerde artikelen, uitjes, recepten en producten. Vanaf 23 september is deze Kikker-editie te koop in de reguliere verkoop.

Kikker is jarig, voor iedereen vanaf 4 jaar, te zien van september 2014 tot en met maart 2015 in de Nederlandse en Vlaamse theaters.

Bekijk hier de fotoreportage.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.