Esther Lindenbergh en Lotte Haen zijn twee alumni die gisteravond samen met de vierdejaars van de Frank Sanders Akademie de voorstelling ‘Vuile Was’ op de planken brachten.

Het verhaal was al eerder gespeeld door Esther en Lotte in Klein Carré tijdens de serie voorstellingen van de derdejaars studenten met de naam Stoffer en Blik op de zolder van het Koninklijk Theater Carré.

De voorstelling werd herschreven voor een grotere groep maar het unieke verhaal is gelukkig bewaard gebleven. Zo kon het publiek weer genieten van het ietwat absurde verhaal van ‘Vuile Was’. De toeschouwers werden mee genomen terug in de tijd naar de jaren 60 waar radio en sociale contacten hoogtij vierden en vrouwen in fleurige jurken liepen.

Twee vrouwen wonen naast elkaar in een buurt waar alle buurvrouwen zich verzameld hebben in een soort van huisvrouwenclubje die regelmatig activiteiten organiseren. Dit keer staat de kerstborrel gepland.

Twee buurvrouwen zijn beiden single maar hebben wel een vriend. Beide vrouwen worden op handen gedragen door hun vriend en een bewijs daarvoor is dat ze beiden een schitterend gasfornuis van hun vriend hebben gehad. Een uniek gegeven.

Het eigenaardige is dat hun vriend wel heel vaak op reis is en in hotels zegt te verblijven. De vrouwen voelen zich verwaarloosd in hun relatie en praten daar met elkaar over. Als beiden vrouwen eenzelfde ketting krijgen van hun vriend gaat er bij de vrouwen een lichtje branden. Ze daten dezelfde vriend (Bastiaan de Haan).

De twee vrouwen willen echter elk strijden voor hun relatie. De overige buurvrouwen merken niets van de onderlinge strijd die er plaatsvindt. Als de vrouwen hun strijdbijl begraven lijken te hebben is alles niet zoals lijkt en zijn de gevolgen dodelijk voor een van de vrouwen.

De onwetendheid van de buurvrouwen en de strijd van de twee vrouwen leveren mooie plots op waarbij je als publiek denk te weten hoe het afloopt maar dat dan toch niet het geval is. Een fatale wending  waarbij een buurvrouw plotseling overlijdt aan de gevolgen van het eten van een vergiftigde sprits is ook meteen het slot van de voorstelling waarbij een vrouw alweer overwint. Want hoe is buurvrouw nummer 6 overleden……….

De Musicalwerkplaats

‘Vuile Was’ was een samenwerking van De Musicalwerkplaats: een samenwerking tussen vierdejaarsstudenten en alumni van de Frank Sanders Akademie, en het Frank Sanders Productiehuis.

Cast: Babbe van Kraaij, Carmen Koster, Femke Dassen, Marieke Palmer, Mylène Evers, Naomi Moerdijk, Lotte Haen, Esther Lindenbergh en Bastiaan de Haan.

Creatives

Muzikale leiding: Hilmar Leujes
Regie en script: Christian van Eijkelenburg
Liedteksten: Nikki van Rossum

Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage

Lees ook:
Stoffer door Klein Carré.
Boeiende solo en duo ’s op de Frank Sanders Akademie
Kerstvoorstelling tweedejaars Frank Sanders Akademie

Meer informatie over de Frank Sanders Akademie vind je hier