Het Rijswijks Jeugd Theater (RJT) speelde gisteravond 17 november haar première van High School Musical. Een musical die verfilmd is en die door Joop van den Ende in 2009 naar het theater werd gebracht.

High School Musical vertelt het verhaal van twee studenten Troy en Gabriella die tijdens hun vakantie erachter komen dat ze samen een passie hebben voor zingen. Troy is de teamcaptain van het basketbal team en Gabriella is een studiebol die vanwege een verhuizing net is begonnen op haar nieuwe school.

Als ze elkaar weer tegen komen op hun school en samen auditeren voor de schoolmusical zet dat de hele school op zijn kop. Een nerd met een basketballer die samen in een musical willen, is voor de medestudenten onacceptabel. Er zijn namelijk vaste groepjes waar Troy en Gabriella deel van uit maken, de Sporters (sportfanaten) en de Nerds (studiebollen). Daarbij zijn daar ook de Tonello’s die in Troy en Gabriella twee indringers zien die in hun musical willen spelen.

Zij doen er alles aan om de twee lovers uit elkaar te drijven en ervoor te zorgen dat ze geen auditie doen. Samen gaan Troy en Gabriella deze strijd aan en dat is ook meteen het thema van deze musical en deze cast die er samen voor gaat.

Daarbij komt dat Troy zijn vader coach is van het basketbalteam en kampioen wil worden. Hij zet zijn zoon dan ook onder druk net als de  teamleden. Ook het nerdteam en de docente Ms. Tenny willen absoluut niet dat Gabrielle meedoet aan de auditie omdat ze een wedstrijd willen winnen. De docente van de toneelklas, Ms. Darbus, ziet veel in het talent van Gabriella en Troy.

Cast

De cast, Noah, Jesper, Sarah, Jona, Susan, Vera, Marit, Annemijn, Jeremy, Leslie, Pleun, Pieter, Josephine, Bente, Anouck, Lotte, Lara, Aniek, Britney, David, Berber, Barend, Jerusha, Julia, Nina, Pauline, Veerle, Inga en Veerle maken samen een geweldig feest van deze musical in de Rijswijkse Schouwburg.

Het resultaat was een bruisende voorstelling met goede zang en strakke dans waarbij duidelijk zichtbaar was dat de cast het publiek in de bijna uitverkochte schouwburg een geweldige avond wilde bezorgen. Dat lukte dan ook prima, gezien het luide applaus dat regelmatig klonk.

De cast werd ondersteund door het orkest dat onder leiding stond van Carly Bakker en muzikaal leider Koen Both. De regie was in handen van Pepijn Jehee en de choreografie was van Eline Jansen.

Voorstellingen en RJT

Inmiddels zijn de data voor de volgende voorstellingen van het RJT bekend: Footloose ( 1, 2 en 3 februari) en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (23, 24 en 31 maart).

Wilt u nog naar High School Musical? Dat kan en wel op zondag 25 november om 14.00 uur. Kaarten kunt u hier boeken.

Meer informatie over het RJT vind je op www.rijswijksjeugdtheater.nl.

Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage.

Lees ook:
Assepoester betovert in musical van Rijswijks Jeugdtheater