Van 30 april tot en met 30 mei 2020 brengt Stichting REL Entertainment in samenwerking met Stichting Crossroads en Brabant Remembers in een militaire loods van oorlogsmuseum Bevrijdende Vleugels te Best muziektheaterspektakel Strijders.

Strijders vertelt het verhaal van een Brabants dorp in 1939. “Het zal zo’n vaart niet lopen,” klinkt het vrolijk in het dorpscafé. Maar na vijf dagen strijd op de Grebbeberg is er een nieuwe realiteit: Nederland is niet neutraal, we zijn bezet door de Duitsers. Zijn je vrienden nog wel te vertrouwen? Hou je je stil of ga je in verzet? Moet je geheimen verzwijgen voor de veiligheid van anderen? Of kies je voor jezelf?

Na het succesvolle ‘En toen was het oorlog’ (2017) presenteert het jonge, enthousiaste team van REL Entertainment zijn nieuwe visuele muziektheaterspektakel Strijders in museum Bevrijdende Vleugels te Best. Onder professionele begeleiding wekken ruim 30 Brabantse acteurs en actrices het speciaal voor deze gelegenheid geschreven script tot leven.

75 jaar na de bevrijding maakt het publiek voor even deel uit van de  ‘echte’ verhalen van Brabanders in oorlogstijd.