We pakken het eens professioneel aan, moet Musicalvereniging Starlight-Boulevard gedacht hebben. Een heuse perspresentatie in IJsselstein voor de nieuwe productie: Pippin. Direct bij binnenkomst worden we al hartelijk welkom geheten door leden van de vereniging. Bijna een jaar geleden waren de audities en vandaag presenteert men zich voor de pers. ‘We zijn een vereniging dus iedereen wil natuurlijk meedoen, maar er wordt wel gekeken naar of de rol past en de verdeling van de rollen onder de leden’. Ook is het verhaal enigszins aangepast, in de Broadwayversie zijn er vooral acrobaten die het spel aanvullen, hier zal het gaan om een theatergezelschap die op reis is. Robert de Groot, die de uitnodiging heeft verzorgd verzekerd ons van een komend spektakel. Het wachten is nog even op de muzikaal leider Gerben Kruisselbrink. Die wil zijn tijd zo efficiënt mogelijk inzetten dus komt direct vanuit repetities met het orkest naar ‘Burgers en Pancakes’ om na een korte soundcheck de cast te begeleiden op electrisch piano.

Het eerste nummer, Magic to Do zet direct (letterlijk) de toon. Deze Magische reis, zoals de Nederlandse versie heet laat niet alleen horen hoe sterk ze als groep zijn maar ook zien. Liesanne van Dongen is voor de voorstelling verantwoordelijk voor de choreografie maar heeft ook hier haar stempel achter gelaten. De groep laveert de solisten naar voren en weet ook als geheel te shinen en vocaal te knallen.

De rol van Pippin wordt gespeeld door Rick Verhulst. Terugkomend op dat de rollen moeten passen vragen wij hem wat voor hem de uitdaging in de rol van Pippin is. ‘Pippin is een zeer theatraal geheel en Pippin zelf is daar een rustige personage tussen. Het is voor mij belangrijk niet mee te gaan in de energie om mij heen en ook die rust te bewaren.’ Zijn solo ‘Corner in the Sky’, heeft vocale kracht en een fijn geluid. Rick is vooral bezig zijn rugzak met ervaringen te vullen. In september dit jaar vertrekt hij naar Londen voor zijn theaterstudie. Maar zover is het nog niet, we vragen hem wat hij eerst nog als uitdaging ziet tot aan de premiere. ‘Het verhaal in een volle boog meemaken’, vertelt hij. ‘We zijn nu vooral bezig met akte 2 en ik hoop dat we snel een volledige doorloop kunnen doen waarbij het hele plaatje samen komt. Nu is het toch nog fragmentarisch en ik ben benieuwd naar het geheel’.

Uiteraard is ook aan hem de eer om de speciale Pippin taart aan te snijden. Alle aanwezigen mogen heerlijk meegenieten van deze traktatie en daarmee is het persmoment ten einde gekomen. Nog een paar weken voordat we de voorstelling mogen bekijken. Het vocale voorproefje van vandaag zorgt dat we niet kunnen wachten!

Kijk voor info en kaarten op: www.starlight-boulevard.nl

Verslag: Mariska Steenbergen
Foto’s: Wilma van der Werf