Stichting Vivendi bestaat al vier jaar en vandaag was daar dan alweer de vijfde première met de voorstelling “Daar bij de Waterkant” waarbij herkenbare nummers de boventoon voeren.

Wie denkt dat deze voorstelling uitsluitend uit liedjes bestaat komt bedrogen uit. Door de liedjes in nieuwe arrangementen te steken en hier en daar op komische wijze liedjes verder uit te beelden ontstaat een speelse voorstelling met hele mooie momenten die vocaal uitstekend worden ingevuld.

Er wordt speels omgegaan met het materiaal zoals “Zo heerlijk rustig”, “Ome Jan”, en 
”Daar bij de Waterkant” waarbij het publiek in de zaal bijna automatisch meezingt. Waar dat in een musical niet gepast is, is meezingen een terechte beloning voor de geestdrift waarmee deze voorstelling  door de cast gebracht wordt.

De cast van deze voorstelling bestaat uit initiatiefnemer Astrid Nijssen, Julia Berendse, Vérie Thijssen en muzikaal begeleider Joep van Leeuwen. De passie waarmee deze groep mensen deze voorstelling maken en naar diverse huizen brengen is meer dan opmerkelijk.

Er wordt tijdens de voorstelling gebruik gemaakt van een eenvoudig decor dat doeltreffend werkt. De rekwisieten die gebruikt worden passen perfect in de diverse nummers die deze acteurs brengen en gaan gepaard met mooie intense of komische momenten. Samen of afzonderlijk gezongen waarbij regelmatig contact wordt gezocht met het aanwezige publiek. Dat is ook meteen de kracht van Vivendi die daar juist naar op zoek gaat binnen hun doelgroepen, senioren of mensen met dementie.

Daar bij de waterkant

Tijdens deze voorstelling geniet de cast en het publiek samen van een mooie pinksterdag. Met verhalen en liedjes van vroeger brengt de cast die weer tot leven tussen de bekende deuntjes door.

Het liedprogramma wordt gespeeld door twee acteurs; Astrid Nijssen, Julia Berendse of Vérie Thijssen. Met muzikale begeleiding van Joep van Leeuwen op de toetsen komen herinneringen weer tot leven met deuntjes uit de jaren ’50 en ’60.

Stichting Vivendi

De filosofie van Vivendi is ‘Ars Gratia Vivendi’, oftewel ‘kunst uit liefde voor het leven’ .
Kunst verlicht en brengt tot leven. 

Door middel van het prikkelen van de zintuigen, bieden van herkenning en het laten opdoen van nieuwe ervaringen vindt Stichting Vivendi aansluiting bij verschillende doelgroepen en brengt mensen samen.  Zoals de muziektheater voorstellingen van Vivendi voor senioren of mensen met dementie. Met een mobiel decor brengt Vivendi het theater-gevoel naar de mensen toe. Met uw donatie steunt u de activiteiten van Stichting Vivendi. Wil jij helpen? Dat kan. Klik hier

Vivendi gebruikt jouw donatie om de kosten voor maatschappelijke (zorg)organisaties zo laag mogelijk te houden. Waardoor theater ook voor deze kwetsbare groepen mogelijk wordt gemaakt.

Meer informatie vind je hier.

Klik hier voor de fotoreportage van deze mooie voorstelling.