Heerlijk wegdromen bij de zwoele stem van Charles Aznavour en Jacques Brel, de mooie klanken van Edith Piaf en nog veel meer bekende Franse artiesten. Vanavond waande het publiek van de stadsschouwburg in Amstelveen zich even op een Frans terras met een goed glas wijn bij een nieuwe voorstelling van DommelGraaf & Cornelissen Entertainment.

Na al eerder theaterconcerten te hebben opgezet met bekende Volendamse meezingers, Nederland musicalland en hoogtepunten uit 50 jaar musical stonden er nu Franse chansons op het menu.

Sinds popartiest Stromae met Franse nummers de hitlijsten bestormd lijkt ook onder de jongere generatie het Franse lied een plek te vinden. Daarom is ook dit theaterconcert een concert voor jong en oud. Met Renee van Wegberg die het publiek in vervoering brengt met haar vertolking van Je suis malade van Dalida. De Franse woorden vliegen met gemak over haar lippen alsof ze nooit anders heeft gedaan. Toch heeft ze pas sinds kort na een rol in de voorstelling ‘Kinderen geen bezwaar’ de Franse taal in de vingers.

IMG 3751

Job Bovenlander die eerder met DommelGraaf & Cornelissen het podium betrad met Volendamse nummers, gooit het nu over een geheel andere boeg. Zijn favorieten ‘La Mer; van Charles Trenet en ‘Une Belle Histoire’ van Michel Fugain. Het zomer gevoel bruist direct door zijn aderen bij het horen van deze lekker swingende nummers.

IMG 3747

Philippe Elan woont sinds de jaren 80 in Nederland. Frans zit hem in de genen. Dat valt ook wel op wanneer hij nummers van Charles Aznavour vertolkt. De volle warme stem van Philippe neemt je mee van de prachtige lavendelvelden naar het drukke, culturele Parijs.

IMG 3756

Samen met Annelien Spithoven die de backing vocals voor haar rekening neemt en soms ook liedjes mee zingt, leven de zangers zich helemaal in. Ook al spreek je zelf de Franse taal niet, je voelt het. Een mooi theaterconcert waar je de hele avond geboeid naar kunt luisteren, soms in stilte maar ook lekker mee swingen met de uiteenlopende bekende nummers in een regie van Paul van Ewijk.

Vive la France is nog tot en met begin mei in verschillende theaters in Nederland te zien. Meer informatie vindt u hier.

Tekst en foto’s: Marloes Romeijn

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.