‘Waar het goed is keer je graag terug’ luidt het motto. Vandaar de terugkeer van Vive la France, een voorstelling vol Franse chansons om dat vakantiegevoel dichtbij huis te halen. Philippe Elan, Renée van Wegberg en Rolf Koster zijn de hoofdsolisten begeleid door Berry Janssen en Ed Boekee. Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment is de producent en Paul van Ewijk verantwoordelijk voor de regie.

We worden getrakteerd op twee maal een uur een muzikaal menu waarmee de lente het theater binnen komt. Het podium is sfeervol ingedeeld met de twee musici onder de Eifeltoren en aan de andere kant een opbouw met transparante doeken waar het (prachtige) lichtontwerp zijn werk kan doen. Licht en decor overigens op conto van Coen van der Hoeven. Hoewel vooral René haar outfits opvallend vaak afwisselen van de ene pracht in de andere praal deden ook de twee mannen absoluut niet onder met mooie kostuums verzorgd door Glenn Hewitt.

Vive la France 2 premiere 33

In akte 1 wordt nog wat terug gekeken op de eerste Vive la France. Zo herinnerde René ons dat zij toen zwanger was en zong zij het prachtige ‘Un Jour, un Enfant’ over haar kijk op het opgroeien van haar kind. Daarnaast zong zij o.a. het ‘Papaoutai’ van Stromae maar zorgde zelf, live, voor haar eigen ingezongen 4 stemmige backing vocals. Rolf Koster brengt vaak de komische noot in het geheel, maar weet met ‘Tes Tendres Années’ (bij het publiek waarschijnlijk herkend als ‘spiegelbeeld’) toch ook zijn gevoelige kant te laten zien. De fransman Philippe Elan neemt vooral de verhalen vertellende chansons op zich. De nummers van onder andere Charles Aznavour en Gilbert Bécaud zijn de echte wegzwijmel chansons en menig een waande zich even in het overheerlijke Parijs. Nu was meezingen eigenlijk niet de bedoeling, maar met ‘La Ballade des Gens Heureux’ hou je geen publiek meer tegen natuurlijk.

Vive la France 2 premiere 36

Bij aanvang tweede akte is het inmiddels avond geworden in Parijs, de Eifeltoren is verlicht en het nachtleven kan beginnen. Een ode aan Ella Fitzgerald door René, het dramatische ‘Non, je ne Regrette Rien’ gezongen door Philippe en ‘Comme d’Habitude’ (beter bekend als het ‘my way’ van Frank Sinatra) door Rolf brachten het publiek in de zo typische nachtclubsfeer. Bij het lied ‘l’Hyme à l’Amour’ van Edith Piaf werden we alvast lekker gemaakt voor een komende productie van Dommelgraaf&Cornelissen te weten ‘Liesbeth’, de musical over Liesbeth List waarin René de rol van Liesbeth op zich neemt en Rolf ook een rol speelt. Liesbeth was zelf aanwezig in de zaal en genoot zichtbaar van het nummer. Dan is het na ruim twee uur tijd voor de laatste medley, curtain call, encore! roept het publiek en uiteraard hebben ze nog een toetje. ‘We kunnen nog wel vijf Vive la Frances maken’ aldus Hans Cornelissen. Volgend seizoen gaan we eerst naar ‘Bella Italia’ en daarna vast en zeker een Vive La France 3. Maar laten we vooral eerst gaan genieten van deze voorstelling: en route et chanter!

Vive la France 2 staat nog tot juni in diverse theaters. Kijk op www.dommelgraafencornelissen.nl voor actuele informatie.

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Lees ook: Het ultieme vakantiegevoel in Beverwijk

Verslag: Mariska Steenbergen
Foto’s: Wilma van der Werf