Mick Westerhout en Vincent van Gorp waren gisteren de laatsten van de vierdejaars van Fontys Hogeschool, Muziektheater in Tilburg, die hun afstudeervoorstelling speelden.

‘Afgestudeerd’ door Mick Westerhout

Mick studeerde af met zijn zelfgeschreven kleinkunst programma, met natuurlijk ook musicalliedjes, ‘Afgestudeerd’. De muzikale begeleiding (en de therapie) was in handen van Tom Dicke en de regie was in handen van Bertram van Alphen.

Mick nam zijn publiek mee op een vogelvlucht door zijn leven. Mick vertelde zijn verhaal met veel humor waarmee hij je tegelijkertijd ook wist te raken. Met enige zelfspot wist hij een intrigerende solo neer te zetten waarmee hij zich richtte tot zijn publiek en regelmatig in dialoog trad met zijn muzikaal begeleider, naar later bleek, zijn psycholoog. Een boek dat op de vleugel ligt, is daarbij een onderdeel dat telkens vluchtig voorbij komt. Daarnaast waren daar ook zijn liefdes voor zaken zoals zijn Ipad, lekker eten en een Harry Potter pop-up store met dozen met toverstafjes.

Terwijl Mick zijn verhaal vertelt, wordt langzaam duidelijk dat hij bij de psychiater zit die hem er regelmatig aan herinnert dat de tijd bijna verstreken  is en Mick uiteindelijk aan het einde van de voorstelling vertelt dat hij bipolair is. Op dat moment gaat er een wereld voor Mick open. Als afsluiting van zijn sessie wil hij nog wel graag even nog even samen met zijn denkbeeldige publiek zijn om waardig af te sluiten.

Mick beschikt over een mooie volle stem en met zijn energie nam hij zijn publiek op sleeptouw waarbij hij zichzelf in deze voorstelling met een korreltje zout nam. Met schijnbaar plotselinge invallen leek zijn voorstelling schijnbaar doldwaas maar was over alles duidelijk nagedacht.

‘Je veux l’amour’ door  Vincent van Gorp

Vincent vertelde in ‘Je veux l’amour’ het verhaal van de natuurliefhebber Philippe in zijn zoektocht naar de ware schoonheid ! De regie was in handen van Anneleen de Smedt en de muzikale begeleiding was in handen van Charles Vanden Broucke.

Philippe heeft een vriendin (Lotte Stevens) maar hij is wanhopig op zoek naar de echte schoonheid. Als hij dan een schitterende vrouw (Margo Baars) voorbij ziet lopen, valt hij als een blok voor haar. Als de vrouw als het ware wordt ontzet door haar vriend (Sjoerd Knol) begint zijn zoektocht naar de schoonheid. Maar is alleen schoonheid genoeg?

Terwijl zijn vriendin op zoek is naar een mooie brede en gespierde man wordt Philippe, de snelle mooie man, Phil. Zijn outfit wordt totaal anders en hij wordt een coole dude. Hij gaat op jacht en valt voor een mooie vrouw die afstandelijk is en meer aandacht heeft voor haar telefoon dan voor hem. Zelfs als hij een gedicht voor haar schrijft en dat voordraagt gaat haar aandacht uit naar haar SmartPhone. Als hij zich dat realiseert gooit hij haar bijna letterlijk uit zijn leven en valt zijn oog op zijn lieve vriendin. In het mooie duet dat Vincent en Lotte zingen, komen ze tot elkaar en beseffen ze dat ze bij elkaar horen en elkaars grote liefde zijn.

Vincent was gedreven in zijn spel en met zijn droge humor wist hij er ook een mooie komische voorstelling van te maken. Met zijn mooie stem en spel weet hij de wanhoop van Philippe mooi te verwoorden en te spelen en krijg je als publiek de neiging hem een zetje in de goede richting te geven.

Vincent zal komend seizoen te zien zijn in ‘Tanz der Vampiere, das Musical’ in Oberhausen.

Lees ook:
Tweede- en derdejaars Muziektheater Fontys schitteren in City of Strangers
Mamma Mia is verlengd! Maak kans op twee vrijkaarten!