Het mooie van studenten is dat ze, terwijl ze studeren, als het goed is, groeien en steeds beter worden. De studenten van de Frank Sanders Akademie hebben stage gelopen bij “Dit is revue”, “1953, de musical”, “De gelaarsde kat” of “Spring Awakening”. Wat bij deze studenten opvalt is dat ze groeien en steeds beter worden en op een hoog niveau mee kunnen komen. Dan ga je er lekker voor zitten en heerlijk genieten.

Gisteravond was Musicalsites.nl aanwezig bij de solo’s van Bas Bovelander, Lisa Berendse, Patricia van Haastrecht, Jasper Stokman, Jerry Bloem en Annerie van Loenen. Een avond met solo’s die stuk voor stuk om in te lijsten waren. Deze vierdejaars tonen dat ze, ondanks hun drukke programma, tot veel in staat zijn door talent en hard werken.

Bas Bovelander begon met zijn solo “Er zijn vele wegen” en liet mooi beeldend zien dat hij op weg gaat naar het onbekende. Hij heeft geen tijd om alles te ontdekken want de tijd trekt aan een mens en dwingt hem keuzes te maken. Er lagen een aantal rode lopers op de grond die hij een voor een oprolde om tot het pad van zijn keuze te komen, recht vooruit. Op weg naar de toekomst.

toegift-47

Daarna was het de beurt aan Lisa Berendse met haar solo “Sporen van Geluk”. Een schitterend verhaal van een sprinter die helemaal gaat voor de “Intercity” naar Eindhoven”. Het verhaal was zowel hilarisch als ontroerend. De kleine sprinter gaat voor de machtige Intercity. Ze rijdt zelfs een keer mee op zijn reis naar Eindhoven. Op een gegeven moment raakt de Sprinter zwanger. De Sprinter wil niet op tijd rijden omdat er meer is dan maar rijden over de sporen. Zal de Intercity voor haar gaan en mag de Sprinter blijven rijden ook al heeft ze regelmatig vertraging? Komt er uiteindelijk een klein wagonnetje? U mag het zeggen. Dat kan alleen nog morgen tijdens de laatste voorstelling in het ”Fijnhout Theater”.toegift-73

Jasper Stokman had zijn solo in de vorm van een liedjesprogramma gestoken. Niet zo gek als je bedenkt dat hij net uit “Spring Awakening” komt waar hij samen met Lisa Berendse in speelde. Jasper werd vergezeld door violist Robert Ovalho in zijn solo waar ook nog plaats was voor een lied voor zijn moeder waarbij hij zichzelf begeleide op een grote trommel.

Na de pauze was het de beurt aan Jerry Bloem met zijn solo “Spirit” waarbij met gebruik van een, voor deze gelegenheid gevormde band, een schitterende solo werd gespeeld. Op reis door de wereld, begeleid door een band met speciale instrumenten gaat hij op weg. Met prachtige nummers ging het duidelijk het diepe in begeleid door de prachtig spelende band.

toegift-114

Als tweede na de pauze was het de beurt aan Patricia Haastrecht die met schijnbaar groot gemak een mooie gevoelig nummer kan zingen en direct in een andere sfeer het volgende nummer kan brengen. Met haar solo “Astonishing” in de vorm van een liedjesprogramma liet ze weer zien hoeveel ze in huis heeft.  Nadat Patricia net heeft gespeeld in “Dit is revue”,  was zij nu weer present met haar eigen solo. Met haar prachtige stem zingt ze de sterren van de hemel en als het even mee zit Johnny Depp van zijn voeten, aan wie ze een komisch nummer wijde.

toegift-132

Annerie van Loenen mocht met de laatste solo, “Identity”, de avond afsluiten. Annerie speelde vier types met gebruikmaking van pruiken. Met mooie droge humor zorgde zij er voor dat het publiek regelmatig zwaar in de lach schoot. Na elk deel ging haar pruik af en plaatste ze weer een nieuwe pruik op haar hoofd en ging naadloos verder in een andere rol. Als laatste was Annerie zichzelf.

toegift-156

Deze solo’s tonen dat deze studenten zonder meer door kunnen stromen naar een volgende productie en door de stages en programma’s tussendoor al veel ervaring op hebben gedaan en zichtbaar gegroeid zijn.

Persoonlijk kan ik niet wachten om ze in de toekomst weer te zien. Wilt u niet wachten? Dat hoeft ook niet. Morgen is er nog een voorstelling. Voor meer informatie kunt u naar de website van de Franks Sanders Akademie gaan. http://www.franksandersakademie.nl/site/106/154/toegift_4e_jaar.html

Reserveren kunt u door een mail te sturen naar jaar4@franksandersakademie.nl.

Donderdag 28 april 2011, Het Fijnhout Theater, Lootsstraat 39, Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur

Entree €11,-, met korting €9,-

De fotoreportage vind je hier.