Afgelopen pinksterweekend presenteerde Van Hoorne Entertainment alweer de vierde editie van het AFAS Sprookjesconcert. Ruim 25.000 kinderen en hun families genoten van het groots opgezette familieconcert met in de hoofdrollen Maud Mulder, Geert Hoes, Ron Link en Sita. Naast het concert konden de gasten voor en na de show genieten van vele attracties op het Sprookjesplein. Bijna alle kinderen waren verkleed als hun favoriete sprookjesfiguur en konden zich heerlijk uitleven op het plein.

Maar liefst negen concerten waren nagenoeg uitverkocht dit weekend. De Evenementenhal Gorinchem was voor drie dagen omgetoverd tot een echt sprookjeskasteel, waar jong en oud kon genieten van attracties en een spetterende show. Al vanaf de parkeerplaats werden de kinderen en hun ouders vermaakt en als echte prinsen en prinsessen behandeld. ‘Het is prachtig om zoveel mensen te zien genieten. We doen er alles aan de gastvrijheid hoog te houden, dat is waarin dit evenement zich onderscheid. Bij ons worden kinderen aangesproken als prins of prinses, wat je dan ziet gebeuren met zo’n kind is prachtig. Die glimmende ogen, daar doen we het voor en ook de ouders genieten mee ‘ aldus producent Michael van Hoorne.

Dit jaar was de Goede Fee Fabiola haar Toverstof kwijt en dreigde het hele feest niet door te gaan. Presentator Geert Hoes ging, in de rol als Sprookjesverteller Pepijn, samen met de prinsen en prinsessen in de zaal opzoek naar een oplossing. Met hulp van vele sprookjesfiguren, waaronder Roodkapje, Assepoester, Doornroosje en Hans & Grietje, die werden vertolkt door onder meer Sita, Maud en Ron Link, kwam het verhaal gelukkig toch tot een goed einde en leefde iedereen nog lang en gelukkig. Het publiek kreeg daarbij ook nog eens een exclusief voorproefje uit de gloednieuwe familievoorstelling Sneeuwwitje De Musical, die vanaf september 2014 in het theater te zien zal zijn. Maud zal hierin schitteren als Sneeuwwitje.

Volgend jaar zal het Sprookjesconcert in een andere vorm terugkomen, in samenwerking met familiepretpark Julianatoren in Apeldoorn. Maar de plannen voor een nieuw groots kinderconcert tijdens het pinksterweekend van 2015, vol optredens van bekende tv-helden, liggen al klaar.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.