De vierdejaars van opleiding Muziektheater van Codarts hebben in het theater van Codarts een tweetal speciale voorstelling gemaakt waarbij het eerste gedeelte uit drie delen bestond.

Diana van Die, Marco Hoving, Guus Voogt en Lisse Knaapen speelden gedeelten uit Next to Normal, Sunday in the Park with George en Parade. De voorstellingen werden in een gecomprimeerde vorm gespeeld. Drie musicals, drie onderzoeken en drie personen.

Alweer die mooie dag.
Al die mooie uren.
En die hoed bestaat voorgoed.

De regie was in handen van Anouk Beugels en de muzikale leiding was in handen van Edwin Schimscheimer.

Parade next to George en Closer-20

Next To Normal vertelt het verhaal van een op het eerste gezicht doodnormale vrouw, echtgenote en moeder die vecht met een ingrijpende gebeurtenis en de impact daarvan op haar gezin. Een krachtig, innemend en bovenal raak portret van een familie die probeert om te gaan met een pijnlijke situatie die niet ‘normaal’ is, maar wel begrijpelijk.

Parade next to George en Closer-28

Sunday in the Park is gebaseerd op het leven van de Franse kunstschilder George Seurat. In de voorstelling komt zijn schilderij tot leven en zien we hoe onmogelijk het kan zijn de juiste keuzes in het leven te maken.

Parade gaat over Leo Frank een joodse fabrieksdirecteur die terecht staat voor de moord op de dertienjarige Mary Phagan. Wanhopig op zoek naar een dader, beschuldigt de bevolking van Atlanta Leo maar zijn vrouw staat hem al die tijd trouw bij. Omdat zij overtuigt is van zijn onschuld.

Parade next to George en Closer-39

In alledrie de voorstellingen wordt een persoon centraal gesteld en wordt de stukken mooi en indringend gespeeld. Alledrie de verhalen zijn schitterend op zich en is de keuze voor deze musical meer dan logisch.

Het tweede gedeelte bestond uit het toneelstuk Closer. Dan is een jonge schrijver die loopt in een straat in het centrum van Londen. Hij komt een jonge vrouw, Natalie tegen, die hij van de straat heeft opgeraapt nadat zij aangereden was door een auto. Als Dan en Natalie samen wonen komen Anna en Larry in hun levens. Daarna lijkt alles kriskras door elkaar te lopen en ontstaan er mooie, ingewikkelde en intrigerende plots.

Parade next to George en Closer-44

De studenten zetten het verhaal met alle emoties neer en de diverse plots maken dat je indringend het verhaal blijft volgen.

De studenten Jip Bartels, Alexander Brouwer, Lisse Knaapen, Sara van der Wal tekenden voor de rollen. De regie was in handen van Pieter Loef en de muzikale begeleiding was in handen van Marijn Bellaard.

Parade next to George en Closer-62

Het theater is basic ingericht en van decors was nauwelijks sprake met uitzondering van wat stoelen en een tafel. Het resultaat zijn voorstellingen waarbij het accent op spel en zang ligt en er een intieme sfeer gecreƫerd werd door de cast en creatives.

Klik hier voor de foto’s.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Volg ons op Twitter en klik hier.