Zeven jaar geleden speelde Rick Engelkes in de film Verliefd op Ibiza. Nu is hij de producent van de musical. Een musical die gaat over zijn wie je bent en wat je voelt. De musical wordt anders dan de film. Er wordt meer verteld dan in de film. Naast dat het party-gedeelte te zien zal zijn, wordt ook de hippiekant van Ibiza belicht. Waar je kan zijn wie je wilt zijn. Iets wat in een gepolariseerde wereld van vandaag de dag best moeilijk is. Daarom vertelt men in de musical het verhaal van mensen die net even anders zijn of net even anders willen liefhebben. Het wordt op een manier gebracht die vrolijk is en bij musical past, aldus scriptschrijver Lucas de Waard.

Regisseur Joep Onderdelinden stelde Samir Hassan ( The Rozettes, Fataal en Brief voor de koning ) voor die de rol van Ronnie gaat spelen. In eerste instantie zou Juneoer Mens die rol spelen, maar gaat naar Tina de musical. Volgens Onderdelinden gaat de musical over wat zou liefde doen? Is die eerlijk, is die objectief? Natuurlijk is de musical een feel-good musical, maar de makers willen toch net even wat meer laten zien, in de hoop dat men gaat nadenken over diversiteit.

Vandaag was de derde repetitiedag en de cast liet eerst het nummer Verlief op Ibiza horen in de Uitmarkt versie. Inmiddels is het nummer wat veranderd met drie duetten erin. Het is het pauzenummer en met een aantal cliffhangers wordt het publiek nieuwsgierig gemaakt. Vervolgens zongen Guido Spek en Laura Ponticorvo nog een nummer.

Verliefd op Ibiza

Dé feel-good musical ‘Verliefd op Ibiza’. Over dat ene eiland waar vijftigers veertig willen zijn, veertigers dertig en twintigers de weg kwijt zijn. Iedereen uit de familie rondom het vergeten popicoon Lex wordt deze zomer hopeloos verliefd. Op nieuwe gezichten, op oude bekenden, op nieuwe kansen, op waanideeën en op het zonnige Spaanse eiland zelf. Oude romances worden tegen beter weten in afgestoft en nieuwe liefdes zoeken onzeker hun weg; de hormonen stuiteren over de bar! Het gezelschap rondom de verlopen popster, zijn familie en een beroemde voetballer, komt er tijdens een hete zomer achter dat liefde zich niet aan gebaande paden houdt. Én dat Ibiza meer is dan feestjes bij ondergaande zon.

‘Verliefd op Ibiza’ is een verhaal over grenzeloze hartstocht. Over buiten de lijntjes durven liefhebben. Over het doorbreken van vooroordelen en over het wonderlijke fenomeen dat we weg van huis, onder de verraderlijke vakantiezon, allemaal net even wat meer durven. Want jong of oud, liefde is voor iedereen. Op Ibiza zijn geen grenzen, daar kan je zonder vooroordelen met een kloppend hart buiten de lijntjes van de liefde kleuren!

Kijk voor meer informatie op https://rep.nu/productie/verliefd-op-ibiza/

er zijn geen afbeeldingen gevonden