Al bij de uitnodiging en aankomst van de seizoenspresentatie is het thema overduidelijk; Rick Engelkes Producties heeft zin in de zomer. In strandtent ‘Bries’ in Noordwijk komen de genodigden, acteurs en creatives samen om het komende seizoen in te drinken. ‘Lenteborrel’ noemt Rick het zelf en wat een mazzel dat ook het zonnetje kracht bij zet bij deze setting.

Als Rick zijn inleiding begint zien we achter hem al de banners van de drie troefkaarten die hij komend seizoen gaat uitspelen.
De eerste in de agenda is ‘Dolfje Weerwolfje en Foeksia de miniheks’.

Repetities starten in september 2019. ‘Ik ben superblij weer een voorstelling te maken waar echt ieder gezinslid heen kan. Gelukkig blijven er 6-8 jarigen komen en blijft Paul van Loon boeken schrijven’, aldus Rick.

Dolfje Weerwolfje

Na het succes van ‘Dolfje Weerwolfje de Musical’ is het nu dus tijd voor een vervolg: ‘Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks’. Hier komen twee (boeken-)werelden bij elkaar en daar gebeurt van alles. Finn Poncin zal ook nu weer opa Weerwolf spelen. ‘Ja en ik word ook verliefd geloof ik’, aldus Finn.
Dat zou dan zijn op Bente van den Brand (onder andere bekend van Soldaat van Oranje en Meisjes met de Wijsjes). Zij speelt een heks die inderdaad verliefd wordt op opa Weerwolf. ‘Een beetje romantiek in de doorgaans wat spannende Paul van Loon setting’, glimlacht Rick. Pascalle Langhorst (vorig jaar nog in Expeditie eiland te zien) zal zich ook bij de cast vervoegen. ‘Erg veel zin in’, aldus Pascalle.

Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks’ is dé nieuwe familiemusical, vol leuke liedjes, mystieke wezens, grappige tovertrucs en betoverende liefdesdrankjes. 
Try-outs beginnen in september en op 13 oktober 2019 is de première in De Goudse Schouwburg.

Die romantiek die bij deze gezinsvoorstelling wordt toegevoegd kennen we als nderwerp al wat langer bij de serie voorstellingen van ‘Opvliegers’. Hoewel de doelgroep dan wel wat meer zelf ook in de opvliegers zit, duidt Rick voorzichtig. 
‘Dit wordt wel echt de laatste’, vertelt hij. ‘Ook aan goede dingen komt een einde’.

Opvliegers 5: ‘Op Safari’

Opvliegers 5: ‘Op Safari’ is het vijfde deel in de succesvolle reeks vriendinnencomedy’s. Dit keer maken de vriendinnen Zuid-Afrika onveilig. The Big 4 gaat op zoek naar The Big 5! Loes (Rian Gerritsen), Joke (Anouk van Nes), Shirley (Joanne Telesford) en Moniek (Sandra Mattie) verliezen zich in safari’s, wijn proeven en bloedhete overnachtingen in een tent.

Joanne Telesford is hierin de ervaringsdeskundige zo blijkt, want haar man nam haar mee op reis door Botswana. Deze reis alleen al zou een voorstelling op zich kunnen vullen en zij gaat dit ook gebruiken voor haar rol zegt ze. ‘Shirley zweert wel een beetje de mannen af helaas en ontpopt zich tot een lopende encyclopedie’, aldus Joanne. Loes (gespeeld door Rianne Gerritsen) gaat nog vol de mannenrace in. ‘Ja ik ga dan wel van een van 21 in opvliegers 4 naar een van 71 in deze’, aldus Rianne. De dames zijn er duidelijk klaar voor om nog eenmaal een échte vriendinnencomedy te spelen over de fase (met alle ongemakken die daarbij horen) waar een dame liever niet over spreekt, maar waar toch onbedaarlijk om gelachen kan worden! Opvliegers 5 gaat op maandag 13 januari 2020 in première in het DeLaMar theater in Amsterdam. 

En dan komen we aan bij de laatste en direct ook dé hartentroef voor volgend seizoen. Rick legt uit dat hij dit keer de film ‘Verliefd op Ibiza’ als inspiratie wilde en samen met Joep Onderdelinde hier een musical van wil maken. Joep neemt het woord en verteld wat Ibiza voor hem betekend heeft. Dat het enerzijds een eiland van feesten en dronken worden is (er worden wat anekdotes gedeeld uit de draaitijd van de film) maar dat het ook het eiland is waar hij een goede vriend van hem het laatst in leven heeft meegemaakt. Beladen dus…

Maar de voorstelling zelf wordt een komische verzekerd Joep ons. Een komische voorstelling die de randjes op zoekt. Personages uit de film zijn misschien nog licht herkenbaar maar andere personen, die (weer) verliefd worden op een eiland. De personen staan centraal en Joep wil geen ‘lege hulzen’ maar een dieper laag aanraken.

Zo is daar Karla (Johnny Kraaikamp) die een transvrouw op latere leeftijd is. ‘Ik wil dat wel integer doen en geen karikatuur’, benadrukt Joep. ‘Ja en ik wilde weleens een rol waarvan mensen niet kunnen zeggen dat ie op mijn lijf geschreven is’, aldus Johnny.

Verliefd op Ibiza

Verliefd op Ibiza vertelt in de musical het verhaal rondom de familie van Karla. Daar is haar zoon Lex (Chris Tates), het ex-pop icoon. Ook wordt er een rol van ‘vlogger’ toegevoegd aan het script en hoe leuk is dan dat Laura Ponticorvo, zelf vlogster, deze rol gaat invullen. ‘Ik heb een musicalachtergrond’, aldus Laura. ‘En ik kijk nu al uit naar de make-up tutorials met Johnny’. Voor haar rol van Elza is ook een alternate en die is gevonden in Charlene Sancho.

Elza is de ‘voetbalvrouw’ van de beroemde voetballer Kevin (Guido Spek) en dan hebben we nog Mylene D’Anjou die de ex is van Lex maar nu valt op een jonge god op het eiland, gespeeld door Juneoer Mers, leg dat maar eens uit thuis!

Om het prachtige plaatje volledig te maken hebben we dan nog de Michiel Huisman ogende Joris de Hoop, die de rol van Julian gaat spelen.
Genoeg om naar uit te kijken dus en met Lucas de Waard die het script gaat vormgeven, Joep Onderdelinden voor de regie en Rutger de Bekker die wederom de muziek gaat maken (net als bij Expeditie Eiland) heeft REP wellicht de nieuwe hit voor het komende seizoen in handen.

We moeten nog wel even geduld hebben want de 1e try-out van Verliefd op Ibiza zal pas op 18 januari 2020 in Veenendaal zijn en op 3 februari is de première in het DeLaMar theater.

Helaas werden we niet verwend met zomerse klanken en bleef het bij praten en foto’s maken maar het beeld is wel duidelijk en de kaarten zijn geschud. Laten we hopen voor REP dat het dan ook een full house wordt en het een seizoen succesvol.

Mocht u al kaarten willen bestellen, dat kan op www.rep.nu

Verslag: Mariska Steenbergen
Foto’s: Wilma van der Werf

Lees ook:
Rick Engelkes komt met musicalversie Verliefd op Ibiza