Music Hall heeft voor het eerst op eigen kracht een kindermusical gemaakt. Waar voorheen de producties werden gemaakt in samenwerking met Van Hoorne ging men nu op eigen kracht verder. Het resultaat mag er wezen.

Roodkapje is een musical die jong en oud boeit. Er zit leuke humor in en de muziek klinkt soms lekker bombastisch. Regelmatig waren er verwijzingen naar andere sprookjes. Zo kwam Casper het spookje langs in het bos. De boze wolf Willy had qua maniertjes heel wat weg van Gaston uit Beauty and the Beast inclusief meidenfanclub en Roodkapje kwam door twee keer te klikken met haar schoentjes ( The Wiz ) weer thuis in het dorp.

Roodkapje de sprookjesmusical 3

Het verhaal wordt verteld door de jager ( Brent Pannier ). Brent doet dat duidelijk en zoekt ook regelmatig contact met de kinderen in de zaal. Of Brent nu een jager speelt, de bediende in De muze van Rubens of in het ensemble van De Gelaarsde kat en The Sound of Music, met zijn enthousiasme weet hij altijd de aandacht te trekken van het publiek. Momenteel speelt hij ook in Viva Minerva waardoor hij direct na het slotapplaus vertrok om daar een voorstelling te spelen. Jo Hens zagen we in 2016 nog schitteren als de coole Kenickie in Grease. Ook als de wolf is hij weer cool. Hij zet zeker geen echte boze wolf neer, maar eerder een verleidelijke wolf. Deze wolf voegt een lekkere dosis rock ’n roll toe.

Roodkapje de sprookjesmusical 33

Lauren de Ruyck speelt de rol van Roodkapje lekker verfrissend. Met haar mooie heldere stem weet ze de kinderen te betoveren. Deborah de Ridder speelde een dubbelrol. In het begin was ze te zien als de bezorgde mama die Roodkapje op pad stuurt naar haar zieke oma. Later in de voorstelling is ze de Blauwe fee en zorgt ze ervoor dat Roodkapje weer op het goede pad komt en uiteindelijk thuis. Het personage van de Blauwe fee deed erg denken aan dat van de Glinda, de goede fee uit The Wiz. Deborah en Lauren worden herenigd als “moeder en dochter”, exact 10 jaar nadat ze deze rollen ook al eens toebedeeld kregen in de musical ‘Kuifje: De Zonnetempel’.

Roodkapje de sprookjesmusical 37

Het verhaal
‘Roodkapje, de sprookjesmusical’ bewandelt het pad van het gekende sprookje van de gebroeders Grimm, maar wijkt er, net zoals het lieftallige meisje met het rode kapje in het originele sprookje, toch even van af. De grote boze wolf, grootmoeder, Roodkapje en haar moeder, we komen ze allemaal tegen! Maar deze keer maken we ook kennis met de Goede Fee en loopt Roodkapje in het Toverbos niet enkel de boze wolf tegen het lijf… Blijft Roodkapje op het goede pad of wordt ze er toch van afgeleid door de boze wolf? Moet de goede fee Roodkapje te hulp komen? En welke dieren komt ze nog meer tegen?

De kinderen mogen verkleed naar de voorstelling komen en aan deze oproep was massaal gehoor gegeven. De zaal zat vol roodkapjes, wolven, jagers maar ook prinsen en prinsessen waren van de partij. Allemaal werden ze vanaf het begin af aan meegenomen in het verhaal en deden de gehele voorstelling actief mee. Ook voor de ouders is er voldoende te lachen door de vaak dubbele humor in het stuk. In deze voorstelling wordt spel op een prettige manier afgewisseld met leuke liedjes waarvan sommigen door de kinderen al snel worden meegezongen. Kortom, Roodkapje is een gezellige voorstelling voor jong en oud!

Roodkapje de sprookjesmusical 32

Speeldata:
Stadsschouwburg Antwerpen
Za 28/10/17: 11u – 14u – 16u30
Zo 29/10/17: 11u – 14u – 16u30

Ethias Theater Hasselt
Woe 01/11/17: 14u

Capitole Gent
Za 04/11/17: 11u – 14u
Zo 05/11/17: 11u – 14u
Za 23/12/17: 11u – 14u
Za 30/12/17: 11u – 14u

Leeftijd: voor kinderen vanaf 2 jaar
Duur: ±75 min zonder pauze

Tickets en info: www.musichall.be

Voor de fotoreportage klikt u hier.