Iedereen kent het sprookje van Assepoester wel. Langhout Theaterproducties heeft dit verhaal een verfrissend modern jasje gegeven.

De vader van Assepoester is orthopeed en heeft via een dating-app zijn nieuwe vrouw op de kop getikt. Juist op het moment dat de stiefmoeder met een van de stiefzussen aankomt ( de andere stiefzus heeft een snuffelstage ) moet de vader naar Peru om daar kinderen te helpen. De stiefmoeder neemt gelijk het heft in handen en Assepoester wordt verbannen naar de kelder en de stiefzus verknipt al haar jurken tot stofdoeken. Er volgt een leuk verhaal met een modern tintje inclusief een gender neutrale fee en baljurken die via internet worden besteld. Toch zitten de klassieke elementen er nog steeds in. Een pompoen wordt omgetoverd tot een koets, Assepoester krijgt een mooie baljurk ( op een leuke originele manier ) en verliest klokke 12 haar schoen.

De voorstelling heeft een lekker tempo en de kinderen kijken geboeid toe. Af en toe mogen ze ook wat roepen of meezingen en dat doen ze voluit. De voorstelling is echter ook erg leuk voor volwassenen.

Marieke Goemans is een mooie, lieflijke Assepoester en heeft een prachtige stem. Kylian de Rooij speelt met verve de verwende en verliefde prins. De boze stiefmoeder wordt subliem gespeeld door Hans Langhout. Sanne Fransen speelt wel vaker een gemeen iemand en ook deze rol lijkt op haar lijf geschreven. Daarnaast heeft ze een fantastische mimiek. Nino Ruiter weet vooral als gender neutrale fee het publiek te betoveren, maar is ook een lieve, zorgzame vader. Ook Annebeth Moolenburgh heeft meerdere rollen. Zo zien we haar als Natas de telefoniste van de hulplijn, maar ook als koetsier en lakei. Elk personage geeft ze een eigen kleur.

Deze versie van Assepoester is absoluut een aanrader. Zowel voor jong als voor oud. 

Kijk voor meer informatie op http://langhout-theater.nl/voorstelling/assepoester/

Voor de fotoreportage klikt u hier.