Vera Mann, Dieter Troubleyn, Julia Herfst en Roberto de Groot komen in het seizoen 2018-2019 met een voorstelling over liedjes van Robert Long. De in 2006 overleden chansonnier zou volgend jaar 75 jaar oud zijn geworden.

Het hommageprogramma heeft als titel De dag dat ik Robert Long ontmoette, zo maakte productiehuis Mooi Weer woensdag bekend.

Alle zangers vertellen in de voorstelling over hun ontmoeting met Robert Long en de manier waarop de zanger een blijvende indruk op ze heeft gemaakt. Ook brengen zij alle hoogtepunten uit het werk van Long ten gehore, begeleid door een combo.

Robert Long (1943-2006) was zanger, schrijver, cabaretier en presentator. Hij schreef vaak felle liedjes waarin hij duidelijk een statement maakte: hij was stellig voor het milieu en seksuele tolerantie en tegen kapitalisme, de kerk en hypocrisie. Hij maakte tientallen albums en kreeg diverse prijzen, waaronder zes Edisons en een Gouden Harp. Zijn eerste Nederlandstalige album Vroeger of later uit 1974 stond 118 weken in de hitlijsten. Hij stierf eind 2006 aan de gevolgen van buikvlieskanker.

Ivo de Wijs gaat de teksten schrijven voor de theatervoorstelling De dag dat ik Robert Long ontmoette, een hommage aan de in 2006 overleden zanger. De Wijs is onder meer bekend van het cabaretgezelschap Don Quishocking. Ook schreef hij veel teksten voor andere artiesten zoals Jasperina de Jong. Robert Long (1943-2006) was zanger, schrijver, cabaretier en presentator.