Rick Engelkes Producties brengt het komende seizoen de vetste musical van het jaar uit: DIK TROM! Een heel nieuw verhaal met Nederlands jongste en bekendste held in de hoofdrol. Casper van Hensbergen, bekend als Buikie in Kruimeltje vertolkt deze rol. Daarnaast vervullen Vera Mann en Ara Halici beiden een hoofdrol. De eigentijdse musical beleeft op zondag 9 december 2012 zijn première in Schouwburg Amstelveen en tourt langs meer dan 60 theaters en met ruim 100 voorstellingen door het hele land.

De Musical DIK TROM wordt een feest van een voorstelling, met nieuwe liedjes en een compleet nieuw verhaal. In de traditie van “Kruimeltje” wordt het ook een ontroerende voorstelling, waarin Dik wordt uitgedaagd het op te nemen tegen kwaadwillige volwassenen.

Cast

Vera Mann (Mama Mia, Kantje Boord) is te zien als de nare stiefmoeder van Nelly, Mevrouw Schimmelpenninck en Ara Halici (Ja zuster nee zuster, Cabaret, Gebak van Krul) als de verbazingwekkende Max de Magiër. Ook is Joes Brauers (hoofdrolspeler Kruimeltje) te zien in deze nieuwe musical als “etter” Karel Kruipstra.

Achtergrond

Dik Trom werd meer dan een eeuw geleden bedacht door Cornelis Kieviet. Dik Trom is een ondeugend en dik kind maar wel met het hart op de juiste plek. Ruim een jaar geleden beleefde Dik Trom zijn eerste film-avontuur in een uiterst succesvolle speelfilm.

Het verhaal

Zet je schrap! Hou je vast! Dik Trom komt eraan. En Dik is niet alleen: hij neemt een heel circus mee! Want Dik is verliefd. Op Nelly. Alleen is Nelly blind en daar wil Dik iets aan doen. Dus begint hij een circus om geld op te halen. En met dat geld kan hij de operatie betalen die nodig is om Nelly weer te laten zien. Alleen: daar staat die boze nare vervelende Mevrouw Schimmelpenninck! En die zal Dik dwars zitten waar ze maar kan.

Gelukkig heeft onze held de hulp van Max de Magiër, en het Komische Duo Harry & Barry.

Gaat het Dik lukken? Een echt circus? Met acrobaten en olifanten?

Een spannend, eigentijds en doldwaas muzikaal avontuur.

Want dat circus komt er… maar als Nelly eenmaal kan zien, vindt zij Dik dan nog wel zo leuk?

Creatives

Regie: Dick van den Heuvel

Script en liedteksten: Allard Blom

Muziek: Fons Merkies

Decorontwerp: Arno Bremers

Kostuumontwerp: Regina Rorije

www.rep.nu