Annabelle Stijvers en Leanne Lena sloten gisteren met een theatraal concert hun opleiding aan Codarts Muziektheater af.

Annabelle

I just want to be ok today is het nummer waarmee Annabelle haar TC begint. Een TC over een moeder en dochter verhouding. Alisson is een dochter die haar naam heeft veranderd in Alles Zon. Als klein meisje gaat ze altijd een andere kant op. Ze groeit samen op met haar broertje. Alles gaat heel gewoon en Alisson is heel gelukkig. De rol wordt steeds weer door een ander gespeeld. Alles wordt er gedaan voor Alisson om haar gelukkig te maken. Haar moeder houdt veel van Alisson. Alisson bezoekt een psycholoog maar alleen als het nodig is. Daarbij praat ze ook over haar moeder die zich daar voor afsluit en er conflicten ontstaan. Als haar moeder haar slecht blijft behandelen gaat ze niet meer naar huis ondanks de liefde voor haar moeder. Haar moeder die haar probeert te benaderen maar zonder resultaat.

Annabelle is veelzijdig en zingt divers stijlen waarbij ze excelleert in een rocknummer waarbij ze perfect wordt ondersteunt door haar band. Annabelle speelde samen met Veronique Post en Mees Christeller.

Leanne

Leanne Lena is een van de laatste van haar klas die haar TC speelde. Leanne heeft een groot voorbeeld als het gaat om haar TC. Job Greuter. Job zijn TC was perfect en hij had zijn solo zelf gemaakt. Dat wil Leanne ook maar dat lukt niet. Ze doet alles om Job te evenaren, dus ze probeert Job te doorgronden maar dat lukt niet. Desondanks gaat ze op zoek naar de perfecte versie van een TC. Een 10 is onmogelijk maar een 9 of 8,5 moet toch mogelijk zijn. Dus put ze uit een breed scala van mogelijkheden. Zo laat ze veel van zichzelf zien en begint ze haar TC door doodleuk tussen het publiek te gaan zitten.  Al babbelend zet Leanne haar TC met speels gemak neer.

Leanne heeft de lachers als snel op haar hand waarbij ze zichzelf niet spaart zonder een karikatuur te worden maar juist door op oprechtheid en haar open houding waarmee ze haar publiek tegemoet treedt. Haar solo van dik 50 minuten lijkt voorbij te vliegen.  Deze one-woman show heeft alles inclusief een lofzang aan haar moeder en haar vriend. Leanne Lea is inventief en wisselt razendsnel op een hele natuurlijk manier.

Leanne sluit haar TC af zoals een voorstelling afgesloten moet worden, met een knallende finale met een aantal klasgenoten waarbij ze een scene naspeelt uit een N.K.T voorstelling uit 2009.

Voor de fotoreportage klikt u hier.