Het Polanentheater in Amsterdam was het toneel van de voorstellingen van de tweedejaars studenten van de Frank Sanders Akademie. Niet één maar zelfs drie voorstellingen waarbij de variatie groot mag worden genoemd.

Ver-dwaalt

De serie begon met Ver-dwaalt dat werd gespeeld door Anna Geerse, Annelieke van Genk, Sebastiaan Hoen, Marije Kuijper en Esmée Pieters. Vijf personen van een wandelvereniging zijn verdwaald, ook al zijn ze zijn in het bezit van een nieuwe landkaart. Op zoek naar de juiste weg zien ze een huis dat niet op de kaart staat. Een onbewoond huis waar de meubels afgedekt zijn met lakens. Als ze binnen zijn, komen ze tot de ontdekking dat de tijd daar stil staat en dat er in elke kamer een klok staat die stil staat op hetzelfde uur, 10.00. Ook de horloges van de groepsleden staan stil op 10.00 uur.

In het huis ondergaan alle personages flashbacks die zich steeds vaker openbaren over de tijd dat ze klein waren en over mensen die gestorven zijn toen ze nog klein waren. En dan is er ook nog de gesloten zesde kamer boven. Wat is er in die kamer? Wat is het geheim? Als ze de kamer binnengaan, wordt duidelijk dat vroeger alles mooier was dan de werkelijkheid, in de kindertijd. Als ze weer buiten staan, gaat de tijd weer verder en lijkt het huis verdwenen.

Getekend, Otma

Getekend, Otma werd gespeeld door Sanne Bakker, Britt van Doorn, Eefje Jansen en Lisanne de Jong gaat over de zusjes van de familie Romanov die vast zitten in een kamer. De hele familie is opgesloten en wacht hun lot af na de machtsgreep. De ouders van de meisjes worden naar Jekaterinenburg gestuurd waar de meisjes; Olga, Tatjana, Maria en Anastasia herenigd worden met hun ouders en hun broer. Hun broertje, Aleksejs, is zwak en lijdt aan taaislijmziekte en wordt verzorgt door een bediende.

De meisjes mogen een half uur per dag wandelen en verblijven de meeste tijd in een bedompte kamer. Tatjana heeft in het geheim een vriend die haar schrijft waar ze over droomt. Ze vullen hun tijd met het repeteren van de Kersentuin van Anton Tjechov en het maken van plannen, die ze ondanks hun gevangenschap, blijven maken. De meisjes worden steeds bedreigd door hun bewakers en alleen als ze het stuk spelen geeft dat hun uitstel van een mogelijke executie. De meisjes krijgen ook berichten van een officier die hen schijnbaar wil bevrijden. Langzaam wordt die actie door middel van geheime briefjes voorbereid.

De Luchtballon

De Luchtballon een toneelstuk van Carl Slotboom bewerkt tot muzikale komedie met Amber van der Brugge, David van Dam, Timon Kornelis, Lieke Meijers en Dominique Woerdings

Een broer en een zus maken een ballonvaart die de zus voor haar verjaardag heeft gekregen. Daarbij komt er een stel die, door het maken van een puzzel in de Story, deze ballonvaart heeft gewonnen. De zus wil helemaal niet in de ballon maar door het gedrag van de man van het stel stapt ze toch in de ballon en is het wachten op de piloot. Als de ballon piloot een vrouw blijkt te zijn, zijn de rapen gaar maar wordt de tocht toch voortgezet. De tocht wordt beheerst door ruzies, mobiele telefoons, een geblokkeerd palletje van een fotocamera en een blokkerende videocamera en luchtziekte. De enige die lijkt te genieten is de piloot die allerlei dingen, zoals de huizen van de ballonvaarders aanwijst maar waar de passagiers geen aandacht voor hebben

Als dan de gashendel van de brander van de ballon afbreekt is het afwachten tot de ballon neerstort. Waar de mannen luchtziek zijn of een fotocamera proberen te repareren, lossen de vrouwen dan alles op. De studenten hebben een echte ballonmand met brander weten te bemachtigen die gebruikt werd in de deze voorstelling.

Derdejaars

Over twee weken is het de beurt aan de derdejaars die onder leiding van Frank Sanders hun voorstelling So Long, Boerstoel, Vleugel en De Wijs. Kaarten reserveren kunt u op: https://www.franksandersakademie.nl/

Coaching/eindregie: Bas Groenenberg, Muzikale leiding: Billy Maluw en lichtontwerp: Ewout Heijbroek