Studenten Toneelvereniging Amsterdam schittert deze week in het Zonnehuis met de popopera Bare. Een verhaal over een katholieke kostschool, waar de twee geliefden Jason en Peter voor een dilemma staan: Peter wil aan zijn moeder vertellen dat hij een relatie heeft met Jason, maar Jason wil dat absoluut niet.

Het is zeker een verhaal dat verteld moet blijven worden. Niet alleen rondom het thema homoseksualiteit, maar ook eenzaamheid, acceptatie en religie komen aan bod. Door alle verschillende thema’s in het stuk is er altijd wel iemand waarmee je je kan identificeren.

Al bij de eerste noten van ‘Epiphany’ krijg je een brok in je keel, die de rest van de voorstelling niet meer weggaat. De samenzang is super. De hele cast is goed op elkaar in gespeeld. Met name de acteurs die de rollen van Jason, de moeder van Peter, zuster Chantelle en de rol van pastoor Flynn spelen zijn ijzersterk. Je gelooft ieder woord dat ze zeggen en ze zijn geen seconde uit hun rol. Daarnaast is Nadia, het zusje van Jason, super grappig, waardoor het stuk wat minder zwaar wordt. Niet alleen voor de spelers, maar ook petje af voor de regie. Die was in handen van Brian Verhagen.

In het stuk wordt gebruik gemaakt van een aantal witte blokken die het decor van de opera vormen. Door het zo minimalistisch te houden, blijft je aandacht bij de acteurs, waardoor het verhaal nog meer binnen komt. Die brok in je keel ben je de komende dagen nog niet kwijt.

Kijk voor meer informatie op: http://www.sta-toneel.nl/producties/bare/

Cast:

Emmo de Bie, Elmer Boerma, Hester Dek, Hidde van der Ende, Rosalie Eppink, Wijnand Gomes, Laura Kistemaker, Sarah Schaeffer, Ruben Spek, Marjolein Tromp, Ayla Usakligil, Suzanne Wansink, Marloes van der Wel

Regie: Brian Verhagen
Muzikale leiding: Lisa Hebing
Choreografie: Naomi Walschot

Verslag: Eileen Bosch
Foto’s: Stefan Pelgrom