fbpx

Van Kul tot Kult

Van Kul tot Kult

De tweedejaars studenten van de Codarts-opleiding Muziek Theater gaven vanavond een voorstelling van jewelste weg; Van kul tot kult.

Voor de opening van de zaal konden we dit al lezen: ‘Make sure that you do not end up in a situation of which you will eventually say: I wish I had never ended up here’ Wanneer je dit leest, denkt men juíst dat men in zo’n situatie terechtkomt, en ja hoor: Er kwamen allerlei sketches, solo’s en presentaties –gevormd tot één voorstelling- voorbij waar je soms met verbazing en een groot vraagteken boven je hoofd naar zat te kijken. Daarentegen gaven de serieuzere stukken een brok in de keel en ook werd er vaak gezorgd voor een (schater)lach.

Van Kul tot Cult 2015 6

De vele, wat lijkt losse, verhaallijnen zijn netjes aan elkaar gelijmd en worden nergens saai of te lang. Ook merk je na een ensemblenummer niet eens dat de overige studenten zijn verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor de solist. Er werd veel met attributen en verschillende kostuums gewerkt, die vaak ook op het toneel werden aangetrokken. Dat stoorde niet, want de studenten zijn al goed op elkaar ingespeeld.

Van Kul tot Cult 2015 11

Een mooi woord voor de voorstelling is ‘wonderlijk’, maar ook de volgende woorden zijn erg van toepassing: Modern, indrukwekkend, gedurfd, grappig, humoristisch, serieus, levendig en boeiend.
Wij zijn benieuwd naar de verdere ontwikkeling van deze studenten!

Van Kul tot Cult 2015 41

Foto’s: Peggy de Haan
Verslag: Rosalie Kyvon

Voor de fotoreportage klikt u hier.

2018-02-22T21:31:38+00:0004/06/2015 10:07|

Leave A Comment