De tweedejaars Muziektheaterstudenten van het Rotterdamse Codarts verrasten ons met de indrukwekkende compilatievoorstelling Van kul tot cult. Hierin zagen we voornamelijk zang en spel en een enkele balletdans in wat leek een georganiseerde chaos. In een voorstelling als deze kan je van alles verwachten en dat was ook zo. Van grappige scenes tot diepserieus, tot hartverscheurend, tot bizar.

Het decor was opgebouwd uit witte doeken en diverse cajóns. De studenten concentreerden zich voornamelijk rondom en op hun eigen cajón.

We zagen onder andere tweelingzussen, een dronken dame, een afgeleide schilder plus model, een ballerina, een meeuw, twee dames die het maar niet eens konden worden over hun kledingkeuze en zusjes die door een leeftijdsgenootje een ondervraging kregen over een gevoelig onderwerp. Elk totaal verschillend qua onderwerp maar ook weer in elkaar passend, zodat het vloeiend overliep.

Van kul tot cult 2017 17

Elke student was solo zeer krachtig, maar hun stemmen pasten ook erg goed bij elkaar in een harmonieus geheel. Regelmatig kwam het voor dat er een solo werd gezongen en de rest van de studenten hier doorheen zongen en zo een mooie vocale balans maakten.

Ook de mimiek en gebaren waren erg goed, alle studenten gingen helemaal op in hun rol. Het was erg leuk om de passie voor theater bij deze mensen te zien. Alles werd mooi bij elkaar aangesloten en hun samenspel was heel natuurlijk. We zijn benieuwd naar volgende stukken an natuurlijk de showcase.

Showcase 2017
Eind juni spelen de studenten van Codarts in het “Oude Luxor” hun showcase op 28 en 29 juni. De gelegenheid voor de studenten om aan een groot publiek te tonen wat zij kunnen en voor het publiek om kennis te maken met deze talenten. Voor meer informatie en de kaartverkoop klikt u op de volgende link

Verslag: Rosalie Kyvon
Foto’s: Peggy de Haan

Klik hier voor de fotoreportage.