fbpx

Van je stuk gebracht door eerstejaars FSA

Van je stuk gebracht door eerstejaars FSA

De eerstejaars studenten van de Frank Sanders Akademie speelden in hun eerste eindejaars voorstelling het stuk “Stuk”. In hun aankondiging stond: Een stuk dat u van uw stuk zal brengen en waarin wij u stuk voor stuk zullen laten zien dat macht meer stuk maakt dan u lief is.

De studenten Esther Lindenbergh, Kevin Nieuwhoff, Toby Van Harmelen, Tessa Naomi, Rob Bakker, Nienke Strik, Mitch Blaauw, Mike Levens, Marije Konings, Lotte Haen, Liza van Zeijderveld, Kristel Termorshuizen, Eva Jonker, Devoreaux Correa, David Van Den Tempel, Coen Vink en Bastiaan de Haan hebben de afgelopen weken hard aan dit stuk gewerkt en missen ook nog het optreden bij De Toppers omdat ze net in die periode hun voorstelling spelen in het Ostadetheater in Amsterdam.

Wat opvalt dat is dat het niveau elk jaar beter lijkt te worden van de eerstejaars. Ook dit keer staat er een groep die een uitdaging niet uit de weg lijkt te gaan. Het verhaal gaat over een groep acteurs die een stuk aan het instuderen is waar kraak nog smaak aan zit en dan besluit het echte leven en het machtsspel van mensen met een status en mensen zonder status als het ware te ondergaan. Waar is er een groter verschil dan in een gevangenis waar de bewaarder alles te zeggen heeft en de gevangene maar te gehoorzamen heeft. Terwijl het stuk vordert, verliezen de bewakers de realiteit en het oorspronkelijke idee uit het oog. Ze mishandelen de gevangenen en spelen ze tegen elkaar uit. Puur uit machtswellust. De gevangenen ondergaan het maar zijn niet van plan dit te accepteren. Intussen ontstaan er steeds grotere spanningen tot de bom barst en uiteindelijk loopt het fataal af. De studenten hebben geen woord teveel gezegd inhun aankondiging. 

Het Ostadetheater is een klein theater waar de cast bijna op de voeten van het publiek speelt en dus zit je als het ware midden in het verhaal. De studenten hebben een indrukwekkend verhaal verteld met enkele vocale hoogstandjes tot volle tevredenheid van het publiek. De eerstejaars spelen nog de rest van de week in het Ostadetheater. Meer informatie op www.ostadetheater.nl

De fotoreportage staat hier.

2018-02-22T21:29:11+00:0023/05/2013 13:56|

Leave A Comment