Het twaalfde sprookje alweer, dat onder handen genomen wordt door Van Hoorne Entertainment.

De formule is inmiddels meer dan bekend; de basis van een sprookje, een twist aangebracht door duo Fien en Titus en een meet en greet na afloop.
Met dit format heeft Van Hoorne groot succes in handen want de bekende sprookjesmusicals worden jaarlijks door gemiddeld 100.000 liefhebbers bezocht.

Doornroosje

Dit jaar Doornroosje: we zien als decor een groot kasteel dat met een changement open en dicht kan. Bovenop in de toren de slaapkamer van Doornroosje. Een toren ernaast blijkt later het hutje van Fien en Titus te zijn.

Het verhaal begint met de geboorte van Doornroosje en de drie goede feeën die haar opvoeden. Als zij 21 wordt, zal ze gekroond worden tot koningin en recht hebben op de kroon. Leopold is de sleutelbewaarder van de kist waar in de kroon goed opgeborgen zit.

Eenmaal 21 zal Doornroosje ook moeten trouwen en volgens de regels met een prins. En laat het nu net bode Lukas zijn die ze leuk vindt. Ondertussen bedenkt Fien een plan om zelf de kroon in handen te krijgen. Een troonrede heeft ze al geschreven, nu nog een list om de kroon af te pakken.

Het eerste plan is dat Titus zich voordoet als prins maar die domme Titus verpest dat natuurlijk weer. Terug naar huis voor een plan B…
Een betoverd spinnewiel is de oplossing en gewillig helpen de kinderen uit het publiek om het wiel te betoveren. Het is dan ook 4x klappen, 3x blazen, 2x springen en 1 hele harde schreeuw….

Het lukt de twee om Doornroosje te prikken en iedereen valt in slaap. Iedereen behalve de feeën, zij weten de vloek om te zetten en gaan op zoek naar Lukas om de liefdeskus te geven die de vloek zal opheffen. Dit doet Lukas maar al te graag, als hij maar niet te laat is.

Van Hoorne

De liefhebbers van Van Hoorne herkennen een hoop in de opzet. De cast speelt met enorme hoge energie (soms op het schreeuwerige af) en vooral Fien en Titus zijn hilarisch. De grapjes van Titus zijn voor de ouders 90% voorspelbaar maar Titus is zo goed dat die 10% nu juist het verschil maakt. Vaak improviserend probeert hij Fien uit haar rol te krijgen en ook deze première lukte dat. ‘Er valt toch niet te werken met die man’, verzucht ze dan ook nog half in haar rol.

En wat een verademing is dan de verschijning van Doornroosje gespeeld door Sita Vermeulen. Een rustig en zacht poppenstemmetje en een zelfde uiterlijk heeft een hoog ‘aaaahhhh’ gehalte. Vooral haar laatste opkomst met prachtige jurk deed alle (meisjes)harten in de zaal sneller kloppen. Toch laat ze stevig van zich horen als Fien de kroon wil stelen en is zij tevens verantwoordelijk voor het Happy End van het verhaal.

Verkleed publiek

Een ander vast gegeven van Van Hoorne is dat iedereen die verkleed komt op de foto mag met de cast. De mooist verkleedde kreeg een prijs en nadat de pers hun momentje had gehad kwamen de kinderen met drommen tegelijk het podium op.

De een wat meer verlegen dan de ander, soms met cadeautjes voor de cast, en allemaal straks super trots op hun foto die op de facebookpagina van Van Hoorne wordt geplaatst.

Doornroosje kan niet anders dan wederom een succes worden dus wees er op tijd bij is ons devies.

Kijk voor speeldata en andere informatie op www.vanhoorne.com

Verslag en foto’s: Mariska Steenbergen

Lees ook:
Ciske de Rat van AVOZ, een dorps straatschoffie…

er zijn geen afbeeldingen gevonden