“Niets is vanzelfsprekend, zeker niet een onbezorgde jeugd.” Vanuit deze gedachte zet Van HoorneEntertainment zich in voor de Zuid-Afrikaanse MAMAS en de kinderen die zij onder hun hoede nemen. Zo steunt het productiebedrijf Kinderfonds MAMAS met een bijdrage aan zang, dans en drama in 28 projecten door heel Zuid-Afrika.

Kinderfonds MAMAS steunt de MAMAS van Zuid-Afrika: lokale, sterke vrouwen die opstaan voor de meest kwetsbare kinderen in ernstige armoede. Deze indrukwekkende vrouwen steunen een kind langdurig en trouw, totdat het kind volwassen is en op eigen benen kan staan. De MAMAS organiseren zelf dagelijkse zorg, bescherming, eten, warmte en liefde voor nu al 40.000 kinderen in 43 prachtige projecten. In november 2017 reisden musicalster Sita Vermeulen en directeur Michael van Hoorne met Kinderfonds MAMAS af naar Zuid-Afrika, waar ze drie bijzondere projecten hebben bezocht. Met de bijdrage van Van Hoorne kunnen de MAMAS de kinderen met zang, dans en drama weer even kind laten zijn.

“Als Van Hoorne Entertainment vinden we het belangrijk ons te realiseren dat het helemaal nietvanzelfsprekend is dat kinderen kunnen genieten van entertainment. Door de samenwerking met Kinderfonds MAMAS krijgen we de kans een kleine bijdrage te leveren aan het geluk en de verbeelding van kinderen in Zuid-Afrika. Zo kunnen ook deze kinderen volop plezier hebben met muziek, dans en spel”, aldusMichael van Hoorne, directeur Van Hoorne Entertainment.

Frits Strietman, directeur van Kinderfonds MAMAS: “Duizenden kinderen konden zich uiten in zang, dans en drama. Met plezier en inspiratie. Voor kinderen in ernstige armoede zó uniek en belangrijk!”

Bekijk de korte documentaire van deze bijzondere reis via https://youtu.be/lSIcW80rmvQ. Sita en Michael van Hoorne bezoeken hierin 3 van de 28 Imagination & Expression projecten.

Over Kinderfonds MAMAS:

Er gebeurt iets heel bijzonders in Zuid-Afrika. Gewone, lokale vrouwen zien de extreme armoede waar vooral kinderen de dupe van worden en zorgen voor opvang, scholing, medicatie én liefde. Alles wat nodig is om een kind gezond en kansrijk groot te laten worden. Samen vormen de MAMAS de beweging van hoop die Zuid-Afrika structureel van onderaf verandert. Ze kunnen rekenen op de steun van Kinderfonds MAMAS en delen de ambitie om alle Zuid-Afrikaanse kinderen die in barre armoede leven, onder de zorgzame vleugels van een MAMA te brengen. Kind voor kind. Dorp voor dorp.

Website: www.kinderfondsmamas.nl

Over Van Hoorne Entertainment:

Van Hoorne Entertainment is specialist op het gebied van familie-entertainment. Met zo’n 70 medewerkerscreëert het bedrijf bijzondere en unieke belevenissen voor haar bezoekers, zowel klein als groot. Inmiddels produceerde Van Hoorne Entertainment al meer dan 50 familiemusicals waaronder Hans & Grietje De Musical, Roodkapje De Musical, Rapunzel De Musical, Woezel & Pip, Brandweerman Sam en Thomas de Stoomlocomotief. Ook heeft het bedrijf diverse televisieproducties lopen bij RTL Telekids zoals Fien & Teun, Jul & Julia en Pipo de Clown. Daarbij verzorgt Van Hoorne Entertainment familie-evenementen en live-entertainment voor recreatie- en attractieparken. Tot slot opende het bedrijf op 28 maart 2018 een eigen themapark – Avonturenboerderij Molenwaard: waar spelen ontdekken is.