Gisteravond was een spannende avond voor Marleen van der Loo: op deze avond presenteerde zij haar eerste solo-CD “Schrijver in ‘t zand” in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch. Marleen van der Loo, musicalactrice, zangeres, regisseuse en docente, speelt op dit moment een rol in de toerende familiemusical Tom’s Magische Speelgoedwinkel . Ze is reeds jarenlang bekend in de musicalwereld met fantastische rollen in b.v. Love Story, Ben X, 1953, Mamma Mia!, Ciske de Rat, Footloose, Cats, Hello Dolly, De 3 Musketiers, Aïda, Elisabeth, Tanz der Vampire, Evita en Muerto!

“Schrijver in ’t zand” heet haar CD, een hele persoonlijke, want alle nummers zijn geschreven door haar broer Stijn van der Loo. Reeds sinds haar 6e levensjaar zorgde Stijn ervoor dat Marleen haar eerste liedje kon opnemen en door hem werd ze dusdanig geënthousiasmeerd dat ze later professioneel de muziekwereld in rolde. Aanleiding voor deze CD was een cadeau wat ze twee jaar geleden van Stijn ontving: een lege CD met de titel “Van der Loo zingt Van der Loo” en Marleen kreeg hierdoor toegang tot zijn gehele liedjesbibliotheek.

Al snel werd de beslissing genomen enkele nummers op CD te gaan uitbrengen en brak een moeilijke periode van keuzes maken aan: hoe moet je een duidelijke keuze maken als álle nummers mooi, mooier en mooist zijn? “Ik vind Stijn een fantastische verhalenschrijver; hij weet voor mij altijd de essentie te raken. Bij het doornemen van alle liedjes ontdekte ik steeds meer betekenislagen die eronder zaten en dat fascineert mij enorm. De keuze van de liedjes is een persoonlijke keuze geweest met teksten die ook echt met mij te maken hebben. De eerste cd die wordt uitgereikt is natuurlijk voor broer Stijn, de schrijver van de liedjes op mijn CD!” aldus Marleen.

Van der Loo Zingt 59

Al snel liet Marleen het aanwezige publiek op dit release-feestje kennismaken met enkele van de prachtige nummers, onder begeleiding van alle muzikanten die aan deze CD hebben meegewerkt. Een mooi samenspel in rustige, lieve ballads maar ook uptempo nummers waarbij je amper stil kunt blijven zitten in je stoel. Vooral het ingetogen en gevoelige ‘Zoveel veranderd’ maakte een diepe indruk op ondergetekende. De songs zijn recht uit het hart gegrepen en dat merk je, dat voel je en dat hoor je.

Een lief intermezzo was haar overal doorheen rennende nichtje Lieve die zo graag dichtbij tante Marleen wilde zijn. Zo rende ze van de pianist naar de drummer, stond tussendoor een tijdje bij de backing vocals… en stond plots parmantig naast Marleen quasi-brutaal de zaal in te kijken. Na afloop van het nummer ontroerde zij de zaal met haar schattige stemmetje “Mooi! Nog een keertje!”

Na deze bijeenkomst beluisterde ondergetekende enkele andere nummers van de CD en kan niet anders concluderen dan: “Schrijver in ’t zand” is een pareltje van een kerstcadeau dat bij iedereen onder de kerstboom moet liggen van mensen die houden van prachtige luisterliedjes, gezongen door een warme stem en begeleid door topmuzikanten!

Van der Loo Zingt 55

Te koop via http://indieplant.com/marleenvanderloo/
Liever downloaden? Je vindt hem overal online. o.a. bij ITunes, Spotify, Deezer en Apple Music.

Volgens Marleen heeft Stijn nog véél meer pakkende liedjes geschreven, dus wellicht volgt binnen niet al te lange tijd haar tweede solo-CD!

Muzikanten: Marnix Wetzer (toetsen), Bas Schneider (bas), Frank Wardenier (drums), Harry Hendriks (gitaar, banjo), Christan Grotenbreg (saxofoon), Nathan Drohm (klarinet), Michel Walschaerts (zang), Raf Walschaerts (gitaar), Jeroen Phaff (backing vocals, fluit), Robbert van Unnik (backing vocals).
Tekst en muziek: Stijn van der Loo

Verslag en foto’s: Monique Picocrie