‘Van Afrika tot in Amerika van op de Himalaya..’, ‘Zwaai, zwaai, zwaai als je verliefd bent’ ‘Ik voel me plots weer zo ojalélé’, ‘Oma’s aan de top!’. Houdt het eens op? Ik zit in een soort afkickfase want nog steeds spoken de liedjes door mijn hoofd. Een half jaar lang deed ik mee aan de zoektocht K3 zoekt K3. Van de aanmelding tot de finale, been there, done that. En nu is het dus afgelopen en volgt het zogenaamde ‘zwarte gat’… Of niet?

 

Daar zit ik dan, in mijn huiskloffie op de bank, voetjes omhoog en tv aan. En wat kijk ik? K3 zoekt K3.. Echt, ik heb alle afleveringen al 10x terug gekeken. Want stiekem ben ik er toch eigenlijk wel trots op. Samen met 6080 andere meisjes meldde ik me aan om het trio bestaande uit Karen, Kristel en Josje eventueel op te gaan volgen.

Het programma begon met audities, 100 meisjes werden geselecteerd om de jury en een publieksjury te overtuigen. Nadat ik een volmondige ‘ja’ kreeg van de jury mocht ik door naar de bootcamp samen met 25 andere kandidates. Een week vol workshops van professionals uit ‘het vak’, onder anderen van Jochem van Gelder en Stanley Burleson maar ook van het creatieve team van K3; Axana Ceulemans en Kristof Aerts. Tussen de workshops door waren er twee eliminatierondes. In de eerste vloog ik eruit. Althans, die illusie werd gewekt. En goed ook, ik was er volledig van overtuigd dat ik naar huis moest. Maar niks was minder waar, ik kreeg uiteindelijk een wildcard direct naar de eerste liveshow. Wat was dát kicken. Uiteindelijk gingen we met 10 meiden door naar de liveshows.

De bootcamp had wel zijn stempel achter gelaten. Tijdens de uitzendingen kwam sterk naar voren hoe gedreven ik in het proces stond en dat viel niet overal even goed. De social media kanalen overstroomden van de reacties en ik wist niet hoe ik hiermee om moest gaan. Ik probeerde Twitter etcetera al niet meer te lezen maar toen mijn eigen pagina’s ook vol kwamen te staan met haatreacties stortte ik in. De keuze van mijn solonummer voor liveshow 1, Zo puur kan liefde zijn, was toen al gemaakt en samen met zangcoach Kristof Aerts braken we elke les weer door die muur heen die ik om me heen had gebouwd om te proberen het publiek de kwetsbare kant van mezelf te laten zien. Dat vond ik doodeng, het publiek dit laten zien, hoe zouden ze daar dan op reageren? Kristof gaf me het vertrouwen terug dat ik kwijt was. Samen met de mensen die dichtbij me staan. Zij zullen wel gek geworden zijn van mijn talloze telefoontjes, gewoon omdat ik even mijn verhaal kwijt moest of even moest huilen haha! Ze hebben me gesteund door dik en dun. Zó dankbaar ben ik hiervoor en nog dankbaarder voor de reactie van het publiek, zij stemden mij naar aanleiding van mijn solo door naar liveshow 2. Na liveshow 2 begon ik al aan te voelen wat een sterke concurrente Klaasje was en toen bedacht ik me dat als ik dan toch naar huis moest gaan, ik wilde genieten van elk moment. En dat heb ik gedaan, mijn duet samen met Marthe en Alvaro Soler, mijn solo ‘Leonardo diCaprio’, de verschillende groepsnummers en de nieuwe k3-liedjes. Het was echt één groot feest!

Ondanks dat was het misschien niet makkelijk, een tv-show met alles erop en eraan, in 1 klap bekend zijn (opeens op de foto moeten terwijl je boodschappen doet), media die je volgt in alles wat je doet, je haar geblinddoekt laten verven, veel te veel choreo’s en liedjes binnen 1 week aanleren, 100 outfits passen en weer veranderen, stress, vermoeidheid, heimwee, maar het was ook ontzettend leuk met ontzettend lieve medekandidaten, een superfijn team dat ons begeleidden maar ook super leerzaam: werken met in-ears en live band, proberen te onthouden wanneer ik in welke camera moet kijken (al terugkijkend zie ik op tv trouwens dat me dat niet altijd gelukt is), ‘poppie’ leren zingen in plaats van musical (wat een uitdaging om niet te vibreren op een noot!) maar vooral genieten van iets wat je zó graag doet!

En ja, dan volgt nu misschien wel een beetje het zwarte gat… ik deed het ontzettend graag en kickte op de adrenaline die ik kreeg op het podium. Maar ik hoef helemaal niet af te kicken want dit is waar ik voor gestudeerd heb, dit is wat ik graag doe en graag wil blijven doen en dat ga ik ook zeker doen. Dus misschien niet ‘Hallo K3’ maar wel mijn ‘miiioeee’ oefening aan de piano om mijn musicalvibrato weer lekker mee te laten doen en op naar het volgende!

Foto Karen Scheffers