Na het klinkende succes van de gelauwerde voorstelling RENT komt Vals Alarm Musicaltheater op 25 en 26 januari 2019 met de voorstelling Pippin, een komisch-absurdistische musical over het fictieve leven van Pippin, de zoon van Karel de Grote.

Eerder speelde Vals Alarm al in de Oosterpoort. Nu is de keuze voor het eerst gevallen op het prachtige Grand Theatre aan de Grote Markt in Groningen. De karakteristieke benedenzaal van dit theater is uitermate geschikt voor het absurdistische verhaal van Pippin. Vals Alarm is altijd op zoek naar theaterlocaties die een toevoeging vormen op de aard van de voorstelling, zo ook bij Pippin.

Pippin

Pippin is één van de langstlopende musicals op Broadway, maar is in Nederland desondanks tamelijk onbekend. De musical, geschreven door Stephen Schwartz en Bob Fosse, ging in 1972 in première. De musical bevat de Motown-sound uit de jaren 70 maar het verhaal is tijdloos en wordt door regisseur Dani Heres Dominguez in een modern en eigenzinnig jasje gestoken. De voorstelling bevat naast zang en dans ook circuselementen, een verrassende nieuwe uitdaging voor Vals Alarm.

Het artistiek team voor Pippin bestaat naar regisseur Dani Heres Dominguez uit Arjen Wassink (muzikale leiding) en Marijke Menninga en Kitty Teuben (choreografie).

Vals Alarm

Vals Alarm bestaat uit een groep jonge enthousiaste zangers, die zich richten op het produceren van artistiek uitdagende muziektheatervoorstellingen. In het najaar van 2016 ontving Vals Alarm veel lof voor hun uitvoering van de musical RENT. De drie voorstellingen in de kleine zaal van de Oosterpoort waren vrijwel uitverkocht, het publiek reageer-de enthousiast en Jacques d’Ancona beloonde de voorstelling met 4 sterren. Ook oogstte de voor-stelling veel lof bij de jury van de Amateur Musical Awards. Vals Alarm werd maar liefst 10 keer genoemd op de longlist van de Awards en sleepte uiteindelijk 4 daadwerkelijke nominaties binnen, waaronder die voor Beste Musical Drama. Tijdens het Amateur Musical Awards Gala op 20 november 2017 werden twee nominaties verzilverd.