Net als in de tv-reeks van Maya de Bij wordt de stem van Maya de Bij ingesproken door Vajèn van den Bosch. Vajèn, zal ook de rol van Liesl spelen in de musical ‘The Sound of Music’ van Albert Verlinden waarin Anouk Maas de hoofdrol zal spelen van Maria.

Eind augustus werd al bekend gemaakt dat Coen Swijnenberg en Sander Lantinga hun stemmen lenen aan het komische mieren duo Freddy en Eddy in de film ‘Maya – Eerste Vlucht’. Vandaag is bekend geworden dat Irene Moors zich samen met Martijn Krabbé en zijn vier kinderen ook bij deze stemmencast mogen voegen. Irene zal de rol van de koninklijke adviseur Buzzlinda op zich nemen en Martijn leent zijn stem aan de stoere horzel Henk. Bickel Krabbé zal de stem inspreken van horzel Sting, de zoon van Henk. Martijns andere kinderen, Michelle, Jasmijn en Achilles Krabbé, spreken diverse kleine rollen in van de Maya film. De 3D-bioscoopfilm ‘Maya – Eerste Vlucht’ is vanaf woensdag 8 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen.

Het verhaal
Voor het nieuwsgierige bijtje Maya is het niet altijd makkelijk zich aan de regels van de bijenkorf te houden. Eén van die regels is om de horzels die buiten de korf leven nooit te vertrouwen. Wanneer de koninginnengelei – levensnoodzakelijk voor de koningin van de bijenkorf – wordt gestolen, verdenkt men meteen de horzels. Maya wordt er zelfs van beschuldigd ook in het complot te zitten! Niemand gelooft in haar onschuld, behalve haar beste vriend Willy. De avontuurlijke en nieuwsgierige Maya ontvlucht de bijenkorf en gaat samen met Willy op onderzoek uit. Na een lange en spannende tocht ontdekken Maya en Willy wat er echt aan de hand is. Maar zullen ze nog op tijd zijn om de koningin te redden?

‘Maya the Bee – Movie’ is een Duits-Australische productie van Studio 100 Media en Buzz Studio’s (een onderdeel van Flying Bark Productions, de Australische animatiestudio van de Studio 100 Groep) in coproductie met ZDF. De distributie van de film in Nederland ligt bij Independent Films.