Afgelopen zaterdag zagen we al een doorloop van cast 9 en vandaag was de première van cast 5 van Musicalgroep Utrecht. Dit collectief van amateur acteurs uit verschillende verenigingen in Utrecht e.o. brengen muziektheater in de vorm van nieuwe producties of eigenzinnige bewerkingen van bestaande theaterstukken met nieuwe muziekkeuzes.

Musicalgroep Utrecht heeft zich dit jaar, samen met haar partners, hard ingezet om muziektheater toegankelijk te maken voor ouderen, doven, slechthorenden en families met een kleine beurs. Zo wordt de voorstelling van 9 juni getolkt met gebarentaal. Theater met Tolk maakt de cultuursector toegankelijk voor doven en slechthorenden.

Onder leiding van het creatieve team bestaande uit Charlotte Hulsbergen (regie en spel), Hubert ter Meulen (regie, muziek en zang) en Alisha Barendregt (choreografie) kan het toegestroomde publiek genieten van Dolly Parton liedjes als ‘Boeren Barbie’ en de iconische megahit en ook titelsong ‘9 to 5’.

Een echte jaren 80 musical waarin drie, tot wanhoop gedreven vrouwelijke medewerkers besluiten op een dag hun seksistische, ego-centristische, leugenachtige baas eens een lesje te leren. In hun wildste fantasieën zouden ze hem het liefste omleggen op wraakzuchtige wijze. Omdat dit uiteraard niet kan besluiten ze hem tijdelijke buiten beeld te zetten en geven ze de werkvloer een make-over en nemen de controle over om te laten zien waar ze zonder baas toe in staat zijn.

De vertaling van het origineel verhaal van Patricia Resnick is door Pitt de Grooth en de muziek en liedteksten van eerdergenoemde Dolly Parton. Vanuit de groep acteurs zijn twee verschillende samenstellingen van casts ontstaan. Iedereen speelt elke voorstelling mee maar de hoofdrollen zijn wisselend. Gelukkig spelen ze vaak genoeg om beide te gaan bekijken!

Vanuit ons perspectief kunnen we u zeggen dat dat zeker de moeite waard is.

Dus is het u het komende weekend te warm buiten? Duik dan lekker het ZIMIC theater Stefanus in Utrecht in en gaat dit zien!

Koop nog snel uw kaarten op www.musicalgroeputrecht.nl

Mariska Steenbergen